Kausi käyntiin birdie-tehtailulla

Kim Koivu avasi kotimaan kautensa varsin vahvasti. Kuva Juha Hakulinen.

Kokeneet huippupelaajat ottivat paikkansa kärjestä Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden ensimmäisessä kilpailussa Hill Side Golfissa. Euroopan ammattilaiskentilläkin taitonsa osoittaneet Antti Ahokas, Kim Koivu ja Roope Kakko olivat avauspäivän parhaat pelattuaan tuloksen 66 (-6).

Naisten kilpailussa on mukana lähes koko Suomen ammattilaiskärki, mutta avauspäivänä naisten sarjassa parasta peliä esittivät amatööreinä pelaavat Petra Salko ja Krista Junkkari. He pelasivat kierroksen 69 (-3) lyönnillä.

Kim Koivun avauskierroksen hyvä tulos pohjautui pitkälti vahvaan lähipeliin, jonka turvin hän nosti itsensä kilpailun kärkipäähän. Avauspeli sen sijaan ei ollut terävimmillään aivan koko kierrosta.

”Tämä on sellainen kenttä, jossa draiverilla ei tarvitse ihan aina osua latuun ja silti pystyy tekemään tulosta. Mutta niihin väyliin mihin piti lyödä hyvä draivi, niihin sen löin”, Koivu sanoo.

Antti Ahokkaalle kilpailua edeltävä ilta oli tärkeässä roolissa kilpailuun valmistautumisessa.

”Eilen illalla tuntui siltä, että sain ensimmäistä kertaa tällä kaudella sellaista latinkia tähän hommaan. Tuntui, että se toi peliin virtaa. Tässä on ollut vähän sellainen välitilatunnelma pidemmän aikaa. Mutta kiva oli pelata, ja puttasin hyvin. Sitä tuo kenttä vaatiikin, että siellä voi pelata hyvin”, Ahokas ruoti avauspäiväänsä.

Ahokas myös nautti täysin siemauksin pelaamisesta Janne Kasken kanssa. Vanhoilla juniorimaajoukkuekaveruksilla riitti paljon juteltavaa kierroksella.

”Ei olla pitkään aikaan törmätty Jannen kanssa. Oli todella kiva turista vanhoja juttuja”, Ahokas iloitsi.

Kärkikolmikon ohella päivän parhaimmistoon kuuluivat tuloksen 67 pelanneet Janne Kaske, Sami Santala ja Matias Honkala.

Miehissä oli vahva tulostaso laajalla rintamalla, sillä peräti 39 pelaajaa alitti Hill-kentän parin.

Petra Salko teki hienon paluun ”eläkkeeltä”. Kuva Juha Hakulinen,

Naisten kilpailun kärkitilaa jakavan Petra Salkon kilpagolfuran piti olla jo ohi, kun hän viime kesänä ilmoitti, ettei ole lähdössä kokeilemaan siipiään ammattilaisgolfin maailmaan. Mutta alkukesän aikana Salkon mieleen hiipi ajatus, jos sittenkin tulisi pelaamaan Hill Siden kilpailun.

”Ei minulla todellakaan ole tavoitteita lähteä sinne ammattilaiskentille, mutta näihin Finnish Tourin kisoihin on sen verran matalampi kynnys osallistua, että näihin on kiva tulla haastamaan kavereita. Ehkä tämä on sellainen one more year -tyyppinen homma”, Salko nauroi eläkepäätöksensä osittaista pyörtämistä.

Pohjois-Carolinan yliopistossa opiskelevalle Junkkarille koronakevät tarkoitti sitä, että hän palasi Suomeen jo maaliskuussa. Pitkän kilpailutauon aikana hän on keskittynyt kovaan harjoitteluun muiden huippugolfareiden tavoin.

”Paljon tuli treenattua wedgejä, ja ne olivatkin parantuneet. Sen näki selvästi tänään kentällä. Ja oli todella kiva pelata kilpaa pitkästä aikaa. En yleensä jännitä kisoja, mutta nyt oli sellaista innostunutta jännitystä ilmassa ennen kisaa”, Junkkari kertoi.

Kärkikaksikon takana Tiia Koivisto ja Anna Backman pelasivat myös hienosti. Heidän tuloksensa oli 70 lyöntiä.

Kilpailu jatkuu lauantaina, ja sitä on mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä Ruutu+-palvelusta kello 13.25 alkaen.

Kategoriassa Uutiset