Keskiviikkona käynnistyvä Paltamo Open juhlii pyöreitä vuosia

Reijo Riihimäki on mies Paltamo Openin takana. Kuva Juha Hakulinen.

Pohjois-Suomen kovatasoisin golfkilpailu, Paltamo Open, järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Juhlavuoden kilpailu on yhden välivuoden jälkeen jälleen osa Audi Finnish PGA Golf Touria, ja kilpailuun on ilmoittautunut 108 pelaajaa.

Yritysvieraille suunnattu seminaaritapahtuma on kuulunut aina oleellisena osana Paltamo Openin kisaviikkoon. Kaksipäiväiseen seminaariin osallistuvat yritykset ovat olleet elinehto kilpailun järjestämiselle.

”Meillä ei ole varsinaista pääsponsoria tässä, vaan seminaariin osallistuvat joukkueet ovat omalla panoksellaan mukana kilpailun palkintopotissa”, kilpailun järjestämisestä vastaava Reijo Riihimäki sanoo.

Riihimäki on tullut tunnetuksi suomalaisen kilpagolfin vankkana tukijana, ja siitä Paltamo Openissakin on kyse.

”On aika raju puristus laittaa tämä kilpailu kasaan, mutta sitten kun näkee meidän vieraat ja kilpapelaajat tyytyväisinä, niin se palkitsee. Suomalaisen golfin eteen tätä kuitenkin tehdään”, Riihimäki muistuttaa.

Paltamo on tullut tunnetuksi upeista maisemistaan, ja kenttä jaksaa ihastuttaa pelaajia vuodesta toiseen. Kenttä on myös kilpapelaajien mieleen, sillä se tarjoaa monipuolisen haasteen, eikä päästä pelaajia helpolla.

Riihimäki on seurannut tyytyväisenä, kuinka ison jalansijan Paltamo Golf on saanut Pohjois-Suomen kenttien joukossa. Paltamo Openin 10-vuotisen historian aikana kenttä on mennyt isoin harppauksin eteenpäin.

”Tämä on ollut aina Suomen top 10 -kenttä, ja palaute on ollut joka vuosi yhtä jäätävää. Kenttä on ollut joka vuosi hyvässä kunnossa, kun ottaa huomioon, kuinka pohjoisessa olemme.”

Keskiviikkona käynnistyvässä kilpailussa on kuitenkin mukana monia mielenkiintoisia nimiä, muun muassa viime viikonloppuna Hill Side Golfissa pelatussa kauden ensimmäisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailussa toiseksi sijoittunut Matias Honkala, aina vakuuttavasti Paltamossa esiintynyt Peter Erofejeff ja naisten Euroopan-kiertueella pelaavat Ursula Wikström ja Noora Komulainen.

Kategoriassa Uutiset