Kokenut Janne Kaske kiri Eezy Openin voittoon pitkältä takamatkalta

Janne Kaske otti komean voiton Pirkkalassa. Kuva Juha Hakulinen.

Tämän kauden rahakkain Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailu, Eezy Open päättyi Janne Kasken (-8) voitonjuhliin. Espoon Golfia edustava Kaske kukisti uusintaan venyneessä kilpailussa Helsingin Golfklubin Martin Plukan. Kaske kuittasi voitostaan 10 600 euroa.
Naisten kilpailussa Matilda Svahn (+3) otti ylivoimaiseen tyyliin uransa ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin voiton.

Kaske lähti päätöskierrokselle viisi lyöntiä kärjen takaa, eikä ensimmäiset yhdeksän reikää vielä luvanneet mitään ihmeitä. Mutta takaysillä kokenut ammattilainen sai puttinsa uppoamaan, ja hän pelasi takaysin viisi alle parin.

Kaske oli maalissa reilusti ennen viimeisessä ryhmässä pelanneita Martin Plukkaa ja Sakke Siltalaa, jotka olivat tilanteessa -9 ennen viimeistä reikää. Siinä nuorten amatöörien peli kuitenkin sakkasi ratkaisevasti, kun Siltala sortui tuplabogiin ja Plukka bogiin. Edessä oli Kasken ja Plukan välinen uusinta.

Uusintareikänä pelattua Golf Pirkkalan 18. reikää jouduttiin pelaamaan kahteen otteeseen ennen kuin voittaja selvisi. Kaske teki toiselle uusintareiälle birdien, jonka turvin hän pääsi tuulettamaan voittoaan.

”Olen hyvin itsekriittinen, enkä ole tyytyväinen peliini tässä kisassa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että taistelin ja pysyin positiivisena. Takaysillä alkoi sitten putit uppoamaan, ja tiesin, että alan olemaan aika lähellä kärkeä. Pysyin hetkessä, enkä alkanut jännittämään. Otin sen, mitä tänään oli otettavissa, ja voitto on aina voitto, vaikka se tulisikin omasta mielestä vähän rumalla tavalla”, Kaske kertoi kisan päätyttyä

Eezy Open keräsi kehuja joka suunnasta ja Kaske yhtyi kehujien joukkoon palkintojenjaon jälkeen.

”Loistavaa, että näin iso potti on saatu kasaan kansallisen tason kiertueen kisaan. Se on kiitettävä summa. Järjestelyt olivat loistavat. Ja pitää myös mainita, että yleisön edessä oli kivaa pelata. Täällä oli loistava tunnelma. Toivottavasti ensi vuonna tulemme uudestaan tänne”, Kaske kiitti.

Yleisen sarjan kolmanneksi sijoittui Sakke Siltala (-7). Ilari Saulo ja Lassi Burman jakoivat neljännen sijan (-5).

Matilda Svahn pelasi hymyillen voittoon. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailussa Matilda Svahn lähti päätöspäivään viiden lyönnin etumatkan turvin. Katri Bakker (+9) tarjosi sopivaa haastetta Svahnille, mutta takaysin aikana ero venähti lopulta kuuteen lyöntiin. Kolmanneksi sijoittui kotikentällään pelannut Maria Lahdensuo (+15).

Svahn antoi itselleen puhtaat paperit tiilyönneistään, joissa hän säilytti rauhallisuuden aiempia päiviä paremmin.

”Pysyin rennompana kuin eilen. Oli kiva huomata, että henkiset asiat ovat menneet eteenpäin. Tämä oli ensimmäinen voittoni Finnish Tourilla, ja tämä tuntuu aika hyvältä”, Svahn hymyili.

Svahnin elämässä alkaa uusi vaihe kuukauden kuluttua, kun hän suuntaa Yhdysvaltoihin ja aloittaa opintonsa Texas State Universityssä.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu 18.8., jolloin käynnistyy Paltamo Open.

Kategoriassa Uutiset