Koronavirusepidemian leviämisen ja viranomaisten päätösten johdosta Suomen Golfliitto on koonnut ohjeistusta golfyhteisöille ja pelaajille.

Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), viranomaisten, lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien viestintää ja ohjeistusta. Suosittelemme noudattamaan em. tahojen ohjeistusta ja päätöksiä.

Kilpaurheilu:
Valmennus ja kansainväliset kilpailut:
Kaikki Golfliiton järjestämät valmennustapahtumat, harjoitukset ja matkat kansainvälisiin kilpailuihin perutaan toukokuun loppuun saakka ja siirretään mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Kansallinen kilpailutoiminta:
Golfliiton hallinnoimien kilpailujen osalta seurataan jatkuvasti tilanteen kehittymistä. Mahdollisista toimenpiteistä ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kotimaisen kilpailukauden alkua.

Seurojen kilpailut ja harjoitukset:
Seurojen järjestämän kilpailu- ja valmennustoiminnan osalta kukin jäsenseura tekee omat päätöksensä sikäli, kun kyseessä alle 500 henkilön tapahtuma.

Kilpailuihin, tapahtumiin, harjoituksiin ja koulutuksiin ei suositella osallistuttavan, mikäli henkilöllä on minkäänlaisia sairastumisen oireita. Jäämällä kotiin ehkäiset mahdolliset tartunnat parhaiten.

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.
Lisätiedot: Kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen; juha.juvonen@golf.fi

Koulutus ja muut tapahtumat:
Tapahtumat maalis-toukokuussa pyritään järjestämään uudella ajankohdalla, mikäli tilanne sen sallii. Uusista ajankohdista tiedotetaan heti, kun viranomaisilta sekä THL:lta saadaan lisäohjeistus harrastustoiminnan järjestämiseen. Mikäli seura järjestää omaa koulutustapahtumaa – esimerkiksi sääntöiltaa – suositellaan webinaarimuotoista koulutusta tai uuden ajankohdan sopimista. Ohjaaja- ja valmentajakoulutusten sekä tuomarikoulutusten osalta verkko-oppimisympäristö pyritään saamaan auki ilmoittautumiselle maaliskuun 2020 aikana, jolloin opintoja voi suorittaa etänä.

Lisätiedot: Koulutusvastaava Annika Nykänen; annika.nykanen@golf.fi

Golfyhteisön työntekijöille:
Golfin toimialajärjestöt suosittelevat golfyhteisöjen työntekijöiden noudattavan THL:n ja TTL:n ohjeistusta asiakaspalvelutilanteissa, valmistettaessa tai tarjoiltaessa ruokaa sekä siivouksen tehostamisessa. Oheisen linkin kautta pääset tutustumaan tarkemmin ohjeistuksiin. www.ttl.fi

Golfin harrastajille:
Ohjeistus golfin harrastajien COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:
• Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
• Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
• Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
• Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
• Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
• Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.
• Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.
Lisää ohjeita ja ajankohtaista tietoa saat THL:n sivuilta: www.thl.fi

Kategoriassa Uutiset