Kulokorpi hyödynsi loistavat olosuhteet – ranking-kakkonen tavoittelee kauden ensimmäistä voittoa

Kristian Kulokorpi oli hurjalla pelipäällä. KUVA: SEVERI HOPSU

Viisi birdieä takaysillä nosti Kristian Kulokorven Finnish Tourin TeliaSamsung Openin kärkipaikalle. Naisten sarjaa johtaa avauskierroksen jälkeen Anna Backman.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp eli Finnish Tour huipentuu tänä viikonloppuna Telia Samsung Openiin. Ensimmäisen kilpailupäivän sää oli aurinkoinen eikä juuri tuullutkaan, joten Vuosaari Linksillä nähtiin erinomaisia kierroksia.

Lakeside Golf Vammalan Kristian Kulokorpi käytti olosuhteet parhaiten hyväkseen pelaten tuloksen 65 (-7). Hän aloittaa lauantain kilpailupäivän piikkipaikalta. Kulokorpi ei ole voittanut tällä kaudella yhtään Finnish Tourin osakilpailua, mutta laatu on ollut taattua.

“Koko kesä on ollut aika hyvää tekemistä, ja sitä se oli tänäänkin. Kun ei juurikaan tuullut, niin sai tehtyä hyvää tulosta”, Kulokorpi sanoi.

Finnish Tourin rankingin kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä ole ensi kaudelle pelioikeutta Nordic Leagueen, nousevat pohjoismaiselle kiertueelle. Kulokorpi on ranking-kakkosena. Perjantain huipputulos vahvisti hänen asemiaan entisestään.

“En mä sitä oikeastaan mieti tai ota paineita siitä. Ensi kaudella pelataan todennäköisesti ulkomailla, mutta vielä on auki, että missä”, Kulokorpi kommentoi.

Hyviä tuloksia nähtiin laajalla rintamalla, kun toisella sijalla on Tapiola Golfin Santeri Lehesmaa tuloksella 66 (-6). Espoo Ringside Golfin Nikke Tyry ja Helsingin Golfklubin Markus Luoma jakavat kolmatta sijaa kaksi lyöntiä kärjestä:  67 (-5).

Lehesmaa ei ole tällä kaudella yltänyt Finnish Tourilla kertaakaan kymmenen parhaan joukkoon, joten ensimmäisen päivän tulos maistui makoisalta.

“Tänään olin mentaalisesti parempi kuin mitä olen aikaisemmin ollut. Ei tullut mietittyä tulosta yhtään ja jäi vielä paikkoja parempaankin tulokseen”, Lehesmaa kommentoi.

Tasaista on kärkinelikon takanakin. Kolmetoista pelaajaa kärkinelikon lisäksi pelasi alle pariin.

Jännitystä viikonloppuun tuo kova kamppailu Nordic Leaguen pelioikeuksista. Ennen Vuosaaren kilpailua paikoissa on Kulokorven lisäksi kiinni Jonatan Jolkkonen ja Niclas Hellberg. Jolkkonen pelasi ensimmäisenä kisapäivänä pariin ja Hellberg yhden yli. Esimerkiksi ranking-viitonen Eetu Isometsä voi vielä laittaa kapuloita yllämainitun trion rattaisiin. Hän jakaa avauskierroksen jälkeen kahdeksatta sijaa tuloksella 70 (-2).

Ranking-voiton jo varmistaneella Rasmus Karlssonilla on ensi vuodeksi pohjoismaiselle kiertueelle voittajakategoria.

Kaksi kisaa, kaksi voittoa?

Anna Backman johtaa naisten sarjaa. KUVA: SEVERI HOPSU

Seiko Openin voittaja Anna Backman osallistuu tällä viikolla vasta kauden toiseen Finnish Tourin osakilpailuunsa ja kaava on tuttu. Kanavagolf Vääksyn Backman lähtee toiseen kisapäivään kärkipaikalta tuloksella 70 (-2).

Backman johtaa neljällä lyönnillä Espoon Golfseuran Katri Bakkeria ja Tarinagolfin June Weckmannia. Toinen sija riittäisi Bakkerille ranking-voittoon, vaikka hänen ainoa kokonaisvoittoa uhkaava pelaaja Oona Kuronen nousisi vielä kilpailun voittoon. Avauskierroksen jälkeen Kuronen on viisi lyöntiä Backmania perässä neljäntenä.

Tapahtumarikkaan kierroksen pelannut Backman teki yhden eaglen, viisi birdietä, kolme bogia ja kaksi tuplabogia.

“Olosuhteet tuloksentekoon olivat loistavat. Lyöminen ja puttaaminen oli hyvää koko päivän, mutta muutama väärä mailavalinta kostautui ja toi lisälyöntejä korttiin. Huomenna täytyy tehdä parempia valintoja ja jatkaa siitä, mihin tänään jäätiin”, Backman kommentoi.

Telia Samsung Openin toinen kierros pelataan lauantaina klo 8.00 alkaen. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

Tulospalvelu, miehet | Tulospalvelu, naiset

Kategoriassa Uutiset