Kulokorpi jatkaa tuulisen päivän jälkeen kärjessä

Kulokorpi jatkaa kärjessä. Kuva: Severi Hopsu

Kristian Kulokorpi pelasi kymmenen lyöntiä huonomman kierroksen Finnish Tourin Telia Samsung Openin toisena kilpailupäivänä, mutta piti paikkansa kärjessä. Naisten sarjaa kärjessä toisen kierroksen jälkeen jatkaa Anna Backman.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp eli Finnish Tour huipentuu tänä viikonloppuna Telia Samsung Openiin. Toinen kilpailupäivä oli ensimmäisen päivän vastakohta. Tuulinen sää toi haastetta ja maustetta kilpailuun.

Nurmijärvi Golfklubin Elmo Gerkman selvisi tuulisesta kelistä parhaiten pelaten tuloksen -3 (75, 69) ja aloittaa viimeisen kilpailupäivän jaetulta kahdeksannelta sijalta.

“Tänään oli lyöminen hyvin hanskassa. Taisin missata vain kaksi griiniä ja osasin lukea hyvin tuulet. Tykkään pelata kovissa keleissä ja ilmeisesti sellainen on luvassa huomennakin, joten lähdetään haastamaan innolla!”, Gerkman sanoi.

Kilpailun kärkinimi Kristian Kulokorvella oli enemmän haasteita tuulisen kelin kanssa ja löi tuloksen +3 (65, 75), mutta ero kilpailun toisella sijalla olevaan on edelleen yksi lyönti.

“Tänään oli kyllä hieman haastava päivä tuulen kanssa. Ei välttämättä lyönnillisesti, mutta lähipeli oli luokatonta koko päivän. Huomenna ollaan viisaampia, lähdetään pelaamaan lyönti kerrallaan ja koitetaan ottaa kauden eka voitto kotiin”, Kulokorpi kommentoi.

Helsingin Golfklubin Markus Luoma nousi jaetulta kolmannelta jaetulle toiselle sijalle, Espoo Ringside Golfin Nikke Tyryn ja Tapiola Golfin Santeri Lehesmaan kanssa. Kärkinelikko pysyi siis tismalleen samana.

Asetelmat viimeiseen kilpailupäivään ovat jännittävät. Koko kärkinelikko jahtaa kauden ensimmäistä Finnish Tourin osakilpailun voittoa ja Nordic Leaguen paikoista käydään kovaa kamppailua. Tuossa kamppailussa kovimman takaiskun otti Hirsala Golfin Niclas Hellberg, joka löi eilen tuloksen +1 (73) ja tänään +8 (80) ja täten tippui cutista.

Ranking-voiton jo varmistaneella Rasmus Karlssonilla on ensi vuodeksi pohjoismaiselle kiertueelle voittajakategoria.

Bakker kiri eroa kiinni naisten sarjassa

Katri Bakker tavoittelee toista ranking voittoa putkeen. Kuva: Severi Hopsu

Naisten sarjan kärjessä jatkaa Kanavagolfin Anna Backman kokonaistuloksella +1 (70,75). Backman on johtanut jokaisen Finnish Tourilla pelaamansa päivän jälkeen naisten sarjaa ja jahtaa huomenna kauden toista voittoaan.

Katri Bakker pystyi kuromaan eroa kiinni kolmella lyönnillä pelaamalla Par (72) tuloksen. Kahden päivän jälkeen Bakkerin kokonaistulos on +2. Seuraaviin on muutama lyönti matkaa ja ranking voitosta taisteleva Oona Kuronen otti tuulisessa Vuosaari Linksissä roimasti takamatkaa. Tawast Golfin Kurosen tulos on kahden päivän jälkeen +12 (75,81).

Bakkerin syömähampaaksi on muodostunut kymmenes väylä, jolle hän on pystynyt molempina päivinä tekemään birdie tuloksen.

“Tänään onnistui hyvin mailavalinnat ja muutkin ratkaisut”, Bakker kommentoi.

Bakkerilla on nyt kymmenen lyönnin kaula Kuroseen ja toinen ranking-voitto on käden ulottuvilla.

“Aikalailla lyönti kerrallaan menty tähän asti ja jatketaan samalla kaavalla huomennakin”, Bakker kertoi.

Telia Samsung Openin viimeinen kierros pelataan sunnuntaina klo 8.00 alkaen. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

Tulospalvelu / MiehetTulospalvelu / Naiset

Teksti: Severi Hopsu

Kategoriassa Uutiset