Kurikka ja Karlsson jakavat johtoa Kuljetusrinki Openissa – myös naisissa kaikki auki ennen päätöspäivää

Finnish Tourin kauden toisen osakilpailun kärki on tiukassa nipussa sekä yleisessä että naisten sarjassa. Lauantaina yleisessä sarjassa pelattiin todella kovia tuloksia ja cut-rajaksi on muodostumassa par.

Juho Kurikka nousi lauantaina Rasmus Karlssonin rinnalle Vihdissä sijaitsevalla Hills by GoGolfin Punaiset-kentällä käytävässä Kuljetusrinki Openissa. Kurikka ja Karlsson jakavat yleisen sarjan johtoa kahden kierroksen jälkeen tuloksella kymmenen alle parin.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueeseen kuuluvan kolmipäiväisen kilpailun sunnuntaina pelattavasta päätöskierroksesta on luvassa jännitysnäytelmä, sillä yli kymmenen miestä on viiden lyönnin sisällä.

Kärkiryhmän kolmas lenkki huomenna on Lauri Ruuska, joka vaanii kaksikkoa vain lyönnin takamatkalla tuloksellaan -9 (67-66)

Juho Kurikka. Kuva: Mikko Sintonen

Avauskierroksella tuloksen 67 (-4) pelannut Kurikka nipisti lauantaina tuloksesta kaksi lyöntiä tehtyään yhden birdien enemmän kuin eilen ja jätettyään bogit pois kortistaan.

”Pallon lyöminen oli vaikeampaa kuin eilen, mutta se oli kuitenkin riittävän hyvää, että sain paljon paikkoja, enkä tehnyt isoja virheitä”, Kurikka sanoi tulokseen 65 pelatun kierroksen jälkeen.

Kurikka myönsi jännittäneensä takaysillä melkoisesti, koska hän ei ole ollut aiemmin kisassa yhtä paljon alle parin.

“Tänään oli hyvällä tavalla epämukava päivä”, Kurikka kuvaili.

24-vuotias Kurikka valmistui joulukuussa yliopistosta Yhdysvalloista ja pelaa nyt ensimmäistä vuottaan ammattilaisena. Tavoitteet miehellä ovat korkealla.

”Kovaa treeniä tehdään tämä vuosi ja tuleva talvi. Tarkoitus olisi pelata DP World Tourilla muutaman vuoden päästä”, Kurikka kertoi.

Eilisen jälkeen kilpailua johtanut Rasmus Karlsson pelasi tänään tuloksen 67. Hän teki peräti seitsemän birdieä, mutta bogejakin tuli kolme.

Lauantaina tulostaso loistavissa olosuhteissa oli kova, sillä alle 70 lyönnin kierroksia pelattiin poikkeuksellisen paljon, lähes 30. Hills by GoGolfin Punaiset-kentän par on 71. Päivän parhaat olivat Mikko Laihonen ja Oskari Schuvalow, jotka kiersivät kentän 64 lyönnillä (-7).

Päätöspäivälle jatkaa 40 parasta pelaajaa. Cut-rajaksi on muodostui par eli 142 lyöntiä.

Naisten sarja on kärjen osalta vielä tasaisempi kuin yleinen sarja, sillä kilpailun johtoa on kolme naista: Oona Kuronen, Tiia Teiniketo ja Fanni Grönlund. Tuloksessa kaksi yli parin oleva kolmikko pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta yhdessä, ja he jatkavat samalla kokoonpanolla myös huomenna.

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Kuronen, joka pelasi ainoana naisena alle pariin. Hänen löi 70 kertaa eli pelasi kierroksensa yhden alle.

Oona Kuronen. Kuva: Juha Hakulinen

”Kokonaisuudessa oli hyvä päivä. Löin paljon hyviä lyöntejä ja kaikki birdiet sain laittaa tänään läheltä sisään”, Kuronen kertoi kierroksen jälkeen.

Kuronen, Teiniketo ja Grönlund ovat hyviä ystäviä keskenään, joten Kuronen odottaa innolla sunnuntain ratkaisukierrosta.

”Aion jatkan rohkeaa pelaamista ja koitan upottaa kaikki putit”, Kuronen paljasti suunnitelmiaan.

Fanny Grönlund. Kuva: Juha Hakulinen

Neljättä sijaa jakavat Ella Mäki-Tanila ja avauskierroksen jälkeen johtanut Nicola Fall, jotka ovat vain lyönnin päässä kärkikolmikosta, eikä Camilla Järvelä ole kuin kaksi lyöntiä perässä.

”Tulee hieno ja kova päivä. Meidän takanakin on paljon väkeä”, Kuronen muistutti.

Tulospalvelu

Kategoriassa Uutiset