Lauri Ruuska hurjalla tuloksella Kuljetusrinki Openin voittoon – Tia Teiniketo naisten kisan voittoon uusinnan kautta

Loistava tulostaso ja tiukat voittotaistelut olivat Finnish Tourin kauden toisen osakilpailun, Kuljetusrinki Openin ehdottomia kohokohtia. Hills by GoGolfin Punaiset-kentällä pelatun kilpailun voittoon pelasivat Lauri Ruuska (-16) ja Tia Teiniketo (+1).

Ruuska ja Teiniketo. Kuva Juha Hakulinen

Kärkiryhmässä yhdessä Rasmus Karlssonin (-14) ja Juho Kurikan (-12) kanssa pelannut Ruuska löi lauantaina tauluun päivän kovimman kierrostuloksen, 64 (-7). Ruuska ja Karlsson etenivät kilpailun kärjessä tasatahtia takaysin puoliväliin, mutta Karlssonin bogi väylällä 15 oli lopulta ratkaiseva, sillä Ruuska teki samalle reiälle päivän kahdeksannen birdiensä, ja karkasi kahden lyönnin johtoon.

Karlsson ei saanut kolmella viimeisellä reiällä enää kiriä aikaiseksi, vaan he tekivät Ruuskan kanssa parit jokaisella kolmelle väylälle.

”Olisi ollut hienoa, että olisi saatu loppuun vielä tiukempi vääntö. Me pelattiin Rasmuksen kanssa koko kilpailu samassa ryhmässä, ja olisi ollut hienoa, jos kisa olisi ratkennut vaikka vasta uusinnassa. Toki tämä oli minun kannalta parempi näin”, kierrostulokset 67–66–64 pelannut Ruuska sanoi.

Kova tulostaso vaati hyvää puttipeliä, ja Ruuska nosti esille myös toisen tärkeän seikan kovan tuloksen takana.

”Tällaisessa kilpailussa, missä tulee paljon birdiejä, on tärkeämpää pitää bogit pois tuloskortista. Ne rankaisevat niin paljon. Onnistuin siinä hyvin, taisin tehdä vain neljä bogia koko kilpailussa”, todennäköisesti tämän kauden viimeisen kilpailunsa Finnish Tourilla pelannut Ruuska muistutti. Hän suunnitteli pelaavansa loppukauden ajan Challenge Tourilla.

Toiseksi sijoittuneen Karlssonin ja kolmanneksi yltäneen Kurikan takanakin nähtiin todella kovia tuloksia. Neljättä sijaa tuloksessa -10 jakoivat Jesse Saareks ja Albert Eckhardt. Kaikkiaan 40 pelaajaa olivat lopputuloksissa alle parin.

Naisten sarjassa nähtiin jännittävä päivä, kun kärkipaikalla kävi useampi pelaaja. Lopulta Tia Teiniketo ja Fanni Grönlundpäätyivät tasatulokseen +1, ja he lähtivät uusimaan voitosta.

Uusintareikänä pelattiin ykkösväylä, joka on alamäkeen lyötävä par 3. Teiniketo löi avauksensa griinille, mutta Grönlundin lyönti jäi vähän viheriöstä lyhyeksi. Chippinsä noin 1,5 metriin lyönyt Grönlund ei saanut par-puttiaan reikään, ja Teinikedolle jäi helppo työ kuitata voitto parillaan.

Voitto nimenomaan Hills by GoGolfin kentällä oli Teinikedolle iso asia. Hän aloitti golfuransa siellä, ja hän edusti seuraa uransa ensimmäiset 10 vuotta.

”En ole ikinä ennen voittanut täällä mitään isoa kisaa. Tuntuu kuin olisi kotona voittanut. SHG:n kisa ja tämä ovat minulle kotikisoja”, nykyään Suur-Helsingin Golfia edustava Teiniketo tunnelmoi.

Teiniketo kertoi pelinsä vahvuudeksi kärsivällisyyden, ja sitä hän tarvitsee myös ensi viikolla, kun hän suuntaa isompiin kisoihin.

”Pelaan ensi viikolla LETAS-kisan Prahassa. Kiva lähteä sinne”, tuloksen 70 lauantaina pelannut Teiniketo sanoi.

Tia Teiniketo. Kuva Juha Hakulinen

Naisten kilpailussa kolmanneksi sijoittui Oona Kuronen (+3). Samaan tulokseen ylsi myös Ella Mäki-Tanila.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen ruuhkaviikot jatkuvat ensi viikolla, kun Golf Pirkkalassa pelataan kauden rahakkain kilpailu, Eezy Open. Kilpailu käynnistyy torstaina