Lauri Ruuska korjasi Finnish Tour -kauden isoimman potin Eezy Openissa – Aada Rissanen jatkoi hyvää heinäkuun voittoputkeaan

Lauri Ruuskan ja Aada Rissasen kisa päättyi iloisiin ilmeisiin. Kuva: Juha Hakulinen

Lauri Ruuskan Finnish Tour -visiitit jatkuivat voitokkaina, kun hän juhli lauantaina päättyneen Eezy Openin voittoa Golf Pirkkalassa. Ruuska voitti edellisenkin Finnish Tour -kilpailunsa viime vuonna, kun hän pelasi kertaalleen Suomen kärkikiertueella kaudella 2022.

Lauantaina kovan kamppailun voitosta Niclas Hellbergin (-13) kanssa käyneen Ruuskan voittotulos oli -14. Ruuskan kierrostulos päätöspäivänä oli 66 lyöntiä. Päivän ensimmäisen ja viimeisen väylän bogit olivat kauneusvirheitä kahdeksan birdien päivässä, jossa kisattiin voitosta paikoin tiukastikin.

”Niclas tuli hyvin takaa ja saatiin kisa aikaiseksi. Kisan ratkaisu oli tuossa seiskalla, joka oli meidän 16:s reikä. Tein siihen hyvän birdien ja Niclas parin”, kymppireiältä kierrokselle lähtenyt voittaja sanoi.

”Tasainen tekeminen oli voiton avain. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Mikään ei tökkinyt.”

Eezy Openin voitosta peräti 10 000 euron voittoshekin kuitannut Ruuska arvosti Finnish Tourin lippulaivakilpailun järjestelyjä ja taustavoimien ponnistuksia kauden suurimman kisan aikaansaamiseksi. Kiitoksia lähti muiden tahojen lisäksi valmentajille, perheelle ja Pirkkalaan saapuneelle runsaalle yleisölle.

Lauri Ruuskan birdiet upposivat lauantaina tehokkaasti. Kuva: Juha Hakulinen

Vaikka Ruuska kulkee Finnish Tourilla voitosta voittoon, ei hänen suunnitelmissaan ole kiertää Suomessa kisoja tämän enempää, vaan työpaikka Challenge Tourilla odottaa.

”Ensi viikolla lähden Itävaltaan. Loppukausi menee Challenge Tourilla”, Eezy Openissa myös keskiviikon Pro-Amin voiton kuitannut Ruuska kertoi.

Voittajan ja kakkoseksi sijoittuneen Hellbergin jälkeen tuloslistan kolmannelta riviltä löytyi Matias Rantalan (-11) nimi. Kilpailun paras amatööri oli Texas State Universityn väreissä yliopistogolfia pelaava Sakke Siltala (-9).

Naisten sarjassa nähtiin myös tiukka kilpailu voitosta. Tasaisen kilpailun jälkeen voittopuhetta pääsi pitämään Aura Golfin Aada Rissanen, joka pelasi jokaisena päivänä tuloksen 72. Voittomarginaali oli pienin mahdollinen, sillä Ada Huhtala jäi Rissasesta vain lyönnin päähän. Kolmatta sijaa jakoivat Adeliina Virtanen ja Katri Bakker (+2).

Aada Rissanen ei vielä tässä vaiheessa tiennyt, että oli juuri upottanut Eezy Openin voittoputin. Kuva: Juha Hakulinen

Rissasen edellinen Finnish Tour -voitto tuli melkein päivälleen vuosi sitten, kun hän juhli ykköstilaa Peuramaalla viime heinäkuussa.

”Tämä heinäkuun alku on näköjään minun voittojeni hetki. On tässä voittoa jo vähän odoteltukin. Hyvältähän se tuntuu”, voitostaan häkeltynyt Rissanen sanoi.

”Se tuli vähän yllätyksenä. Pelasin itse niin tasaisesti, ja muutkin onnistuivat, niin en oikein pysynyt lyönneissä ihan mukana. Mutta tasaisuus oli avain tähän voittoon”, Rissanen iloitsi.

Rissanen aloittaa ensi syksynä opinnot Miamin yliopistossa, ja hän suuntaa Yhdysvaltoihin jo reilun kuukauden kuluttua. Suomen kilpailukalenterissa on enää yksi kilpailu.

”Pelaan lyöntipelin SM-kisat Koskigolfissa parin viikon päästä. On se Amerikka vähän jo siellä takaraivossa odottamassa”, Rissanen myönsi suuren elämänmuutoksen kynnyksellä.

Finnish Tourin kausi jatkuu juuri Rissasen mainitsemissa lyöntipelin SM-kilpailuissa, jotka pelataan 19.–22. heinäkuuta.