Matias Honkala dominoivalla esityksellä Nordcenterin valtiaaksi – Ada Huhtala uusinnan jälkeen naisten paras

Kauden viimeisen kisan parhaat, Matias Honkala ja Ada Huhtala. Kuva Juha Hakulinen.

Nevas Golfin Matias Honkala (-8) pelasi lähes täydellistä golfia sunnuntaina Nordcenterissä Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailussa. Tulos 68 sinetöi Honkalan ylivoimaisen voiton, sillä eroa toiseksi nousseeseen Lauri Ruuskaan (-2) oli peräti kuusi lyöntiä. Yleisen sarjan kolmannen sijan jakoivat Ossi Mikkola ja Niclas Hellberg (-1).

Naisten sarjassa voittajaa jouduttiin hakemaan uusinnan kautta, kun Ada Huhtala ja Krista Junkkari olivat 54 reiän jälkeen tasatilanteessa +8. Uusintareikänä toimi Fream-kentän 18. reikä, ja Viipurin Golfia edustava Huhtala ratkaisi voiton heti ensimmäisellä yrittämällä komealla birdiellään.

Honkala lähti päätöspäivään kilpailun kärkipaikalta, eikä voitto ollut missään vaiheessa kierrosta uhattuna. Honkala kertoi kierroksen jälkeen, että hän löi kierroksellaan 18 greeniosumaa, ja kierroksen ainoa bogey tuli kolmen putin seurauksena.

”Se oli tässä myräkässä hyvä suoritus. Jos putti olisi toiminut paremmin, tulos olisi ollut vieläkin parempi. Mutta kyllä tässä pitää olla itseensä tyytyväinen”, Honkala sanoi.

Matias Honkala dominoi finaalipäivää alusta loppuun. Kuva Juha Hakulinen.

Nordcenterin osakilpailuvoiton lisäksi Honkala voitti Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun ennen Alex Hietalaa ja Ilari Sauloa. Kokonaiskilpailun voitto oli nuorelle ammattilaispelaajalle mieluisa meriitti, ja hän muistelikin mennyttä kautta ilolla.

”Kausi lähti hyvin käyntiin Hill Sidessa, jossa saatiin Kakon kanssa hyvät väännöt voitosta. Sen jälkeen olin Paltamossa kolmas, mutta kesän lyönti- ja reikäpelin SM-kisat menivät vähän heikommin. Loppukaudesta kuitenkin noustiin vahvana takaisin kärkeen, ja tähän loppuun tulivat back-to-back -voitot”, Honkala kertasi huippukauttaan.

Honkalalta tuli myös kiitokset Audi Finnish PGA Golf Tourin suuntaan.

”Kiitos Finnish Tourille, on ollut kiva pelata. Keväällä näytti vaikealta kisojen suhteen, mutta kausi saatiin lopulta vietyä hienosti läpi.”

Honkalan tulevaisuudentavoitteet ovat ulkomaiden ammattilaisviheriöillä. Loppukauden kilpailukalenterissa saattaa olla muutama Nordic Liigan kilpailu, mutta ensi kaudella tähtäin on jo Challenge Tourilla ja sen jälkeen nousu Euroopan Tourille.

Ada Huhtala tykitti tyylikkääseen voittoon Nordcenterissä. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kisan voittanut Ada Huhtala otti Nordcenteristä uransa ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin voiton. Juniorisarjoissa menestystä niittänyt Huhtala esitti sunnuntaina kypsää peliä, eikä hänen putterinsa tärissyt ratkaisupaikassa.

”Se pitkä putti oli niin hyvä, että se käytännössä ratkaisi koko homman”, Huhtala kertasi uusintareiän tapahtumia, jossa hän löi kakkoslyöntinsä greenille ja puttasi yli 10-metrisen eagle-putin aivan reiän viereen.

Huhtalan kolmen kierroksen esitys oli tasaisen vahva, sillä hän pelasi kierrostulokset 74–76–74.

”Tekeminen oli todella tasaista koko viikon ajan, eikä tullut isompia virheitä. Varsinkin tuossa tuulessa ja sateessa pystyin pelaamaan hyvin, ja olen todella tyytyväinen omaan tekemiseeni. Oli kyllä kiva voittaa!” tuore voittaja kommentoi.

Huhtalan ja Junkkarin perässä tuloslistalla oli Kia Sormunen (+9), joka pelasi sunnuntain takaysin neljä alle parin ja nousi raketin lailla tuloslistalla.

Emilia Tukiainen juhli kokonaiskilpailun voittoa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kokonaiskilpailun voittajaksi kruunattiin Karelia Golfin Emilia Tukiainen, joka ei ollut Nordcenterissä mukana. Tukiainen oli Honkalan kanssa samoilla linjoilla siitä, että kausi oli kokonaisuudessaan menestys, sillä alkukaudesta ei ollut mitään varmuutta, kuinka monta kilpailua kauden aikana pystytään pelaamaan.

”Keväällä näytti, että kilpailu toisensa jälkeen perutaan. Silloin päätin, että pelaan kaikki mahdolliset kilpailut ja haluan voittaa. Oli hienoa, miten kilpailut saatiin toteutettua näin poikkeusaikoina, siitä iso kiitos PGA:lle, Teemu Laaksolle ja Arto Teittiselle. Kiitos myös järjestäville seuroille ja kaikille tuomareille, jotka olivat meidän apuna”, Tukiainen kiitteli.

”Kaudesta jäivät päällimmäisenä mieleen Paltamon voitto ja kovatasoiset reikäpelin SM-kisat Tampereella.”

Tällä kaudella lanseeratun joukkuekilpailun voittoon Nordcenterissä pelasi SAIPA-niminen joukkue, jossa pelasivat Mikko Lehtovuori, Antti Ahokas, Miro Veijalainen ja Alex Hietala. Heidän kahden kierroksen yhteistulos oli +4. Toiseksi sijoittui SGA Bombers (+10) ja kolmanneksi Espoo Ringside Golf (+17).

Kokonaiskilpailun parhaaksi joukkueeksi kruunattiin Season Golf Academyn SGA Bombers. Kakkoseksi ylsi SAIPA ja kolmas oli Pickala Golf.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi 2020 päättyi tähän. Kauden 2021 karsinta pelataan ensi vuoden toukokuussa, ja siitä tiedotetaan vielä erikseen.