Myrsky ei hidastanut Kristian Kulokorpea Vuosaaressa

Kristian Kulokorpi on ollut vahvassa vireessä kahtena ensimmäisenä päivänä PGA:n mestaruuskilpailuissa. Kuva: Juha Hakulinen

Lähes koko Suomea keskiviikkona ravistelleet myrskytuulet olivat läsnä myös Vuosaaressa PGA:n mestaruuskilpailujen toisena pelipäivänä. Tuuliset olot hallitsi parhaiten Kristian Kulokorpi, joka repäisi itsensä tuntuvalle karkumatkalle ennen torstain päätöskierrosta.

Keskiviikkona tuloksen 67 pelannut Kulokorpi on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -9. Toista sijaa hallussaan pitävä Teemu Bakker on jäänyt Lakeside Golf Vammalaa edustavasta Kulokorvesta jo kuuden lyönnin päähän. Kolmatta sijaa tuloksessa par jakavat Niclas Hellberg, Atte Länsiluoto ja Peter Puhakka.

Myrskytuulet olivat keskiviikkoaamuna niin voimakkaita, että kilpailun lähtöjä jouduttiin siirtämään 30 minuutilla eteenpäin. Kun kentälle lopulta päästiin, oli Kulokorpi kuljettajan paikalla koko päivän.

”Tuuli oli aika paljon tiukempi kuin eilen. Tuulensuunta oli sellainen, että tuuli monella väylällä poikittain. Silloin ei oikein osaa sanoa, auttaako vai onko se vähän vastainen tuuli. Mittakontrolli on silloin vaikea saada kohdalleen”, Kulokorpi kertoi päivän haasteista.

Kulokorpi oli avauspäivän jälkeen hieman harmissaan putterinsa kylmyydestä, mutta toisena päivänä tilanne oli täysin toinen.

”Putteri oli lämpöisin, mitä se on eilen tai viime viikolla ollut. Sain muutaman upotuksen, ja oli muutenkin yllättävän stressitöntä pelaamista koko päivän. Pääsin loppupeleissä aika helpolla”, totesi kuusi birdieä kierroksellaan säkittänyt Kulokorpi.

”Kun putti toimii ja on vauhdit kohdallaan, niin ei tule ylimääräistä stressiä eikä tarvitse lähteä lyömään lipuille, mihin ei kannata hyökätä.”

Keskiviikkona käynnistyivät myös seniori-ikäisten PGA:n jäsenten mestaruuskilpailut. Kärjessä on tasaista, sillä Julius Pohjola, Harri Murtonen ja Marko Kallinen kaikki kirjauttivat tuloksen +2. Erityismaininnan kärkikolmikosta ansaitsee Pohjola, joka teki Vuosaari Links -kentän kakkosväylälle (par 4) eaglen.

PGA:n mestaruuskilpailujen ratkaisukierros pelataan torstaina.

Kategoriassa Uutiset