Naisille oma palkintopotti reikäpelin SM-kisoihin – myös miesten kisaan muutoksia

Ensi viikolla Tammer-Golfissa pelattavat reikäpelin SM-kilpailut kokevat merkittävän muutoksen, kun Tammer-Golf yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa on päättänyt järjestää naisten sarjaan oman 4 000 euron palkintopotin. Miesten kilpailun palkintopotti on myös 4 000 euroa.

Palkintopotin myötä naisten kilpailun osallistujamäärää nostetaan aiemmasta 16:sta 32:een, ja naisten kilpailussa on nyt miesten kilpailun tavoin kolme kilpailupäivää, 1.–3.7.2020.

Tammer-Golfin toiminnanjohtaja Markus Junni sanoo, että yhteistyökumppanit lähtivät innolla mukaan tukemaan suomalaista naisgolfia. Naisten Euroopan-kiertueella pelaava Noora Komulainen on Tammer-Golfin kasvatti, joten nyt tamperelaisilla on mahdollisuus nähdä hänen pelaavan entisissä kotimaisemissaan.

”Ajatus naisten omasta palkintopotista lähti siitä, että halusimme saada tänne parhaat naispelaajat paikalle, kun naisammattilaisilla ei ole tällä hetkellä kansainvälisiä kisoja. Tätä kautta pystymme antamaan oman panoksemme naisgolfin tukemiseen”, Junni kertoo.

Suomen Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen otti ilolla vastaan tiedon, että Tammer-Golf halusi kerätä oman palkintopotin naisille. Ammattilaisten mukaantulon myötä kilpailuista on tulossa todella kovatasoisen tapahtuma.

”Se nostaa SM-kilpailun profiilia huomattavasti ja odotan, että ensi viikolla pelataan kaikkien aikojen kovatasoisimmat naisten reikäpelin SM-kilpailut”, Juvonen sanoo.

Naisten kilpailun ohella myös miesten puolella on tullut pieni viime hetken muutos. Reikäpelikaavioon otetaan mukaan 64 pelaajaa kategoriajärjestyksessä, ja tällä hetkellä kilpailuun on ilmoittautunut 97 pelaajaa.

Tästä johtuen Audi Finnish PGA Golf Tour on päättänyt järjestää sunnuntaina 28. kesäkuuta Tammer-Golfissa 18 reiän lyöntipelikarsinnan, josta neljä parasta pelaajaa saa paikan reikäpelin SM-kilpailuun.

”Tällä tavalla pystymme tarjoamaan kaikille halukkaille mahdollisuuden päästä kisaan mukaan. Toivoisin, että tästä karsintakilpailusta tulisi jokavuotinen juttu ainakin näihin reikäpelin SM-kilpailuihin”, Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailunjohtaja Arto Teittinen toivoo.

Karsintakilpailun ilmoittautuminen päättyy perjantai-iltana. Kilpailumaksu on 35 euroa.

Kategoriassa Uutiset