Noora Komulainen palaa vanhalle kotikentälleen pelaamaan SM-mitaleista

Noora Komulainen tähyää kohti kärkeä reikäpelin SM-kisoissa. Kuva Juha Hakulinen.

Kauden kaksi ensimmäistä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailua tarjosivat laadukasta ja huippujännittävää golfia, ja samaa on varmasti luvassa jälleen tällä viikolla, kun Tammer-Golf isännöi reikäpelin Suomen mestaruuskilpailuja. Keskiviikkona alkavissa kilpailuissa pelaa 64 miestä ja 32 naista.

Tammer-Golfin panostusten myötä sekä miesten että naisten sarjassa on 4 000 euron palkintopotti.

Yksi innokkaimmin kilpailua odottavista pelaajista on varmasti Noora Komulainen, joka pääsee pelaamaan SM-mitaleista vanhalle kotikentälleen. Tampereelta kotoisin oleva Komulainen edusti pitkään Tammer-Golfia, eikä tunneside entistä kotiseuraa kohtaan ole kadonnut mihinkään.

”Tammerista on niin paljon muistoja vuosien varrelta, ja sieltä minun urani on saanut alkunsa. Siitä on kauan, kun olen viimeksi pelannut kilpailua Tammerissa. Mutta olen kyllä todella innoissani lähdössä pelaamaan omalle kotikentälleni”, nykyään Golf Talmaa edustava Komulainen sanoo.

Jo vuosia naisten Euroopan-kiertueella pelannut Komulainen on tottunut pelaamaan ympäri maailmaa, mutta tällä viikolla tilanne on toisin.

”On aika spesiaalifiilis päästä asumaan vanhemmilla ja nähdä kavereita ja tuttuja”, Komulainen myöntää.

Komulaisella on vuosien tuoma kokemus Tammerin kentästä, joten hän osaa myös kertoa, mitkä pelin osa-alueet nousevat ratkaisevaan rooliin SM-kullan metsästyksessä.

”Kenttä on minun mielestä hyvä ja selkeä, ja se antaa reikäpeliin muutamia riskinottomahdollisuuksia. Tiipaikkojen sijoittelu totta kai vaikuttaa paljon, mutta lyhyet raudat ja wedgepeli tulevat olemaan tärkeässä roolissa, jos kenttä pelataan normaalin mittaisena”, Komulainen tietää.

Komulainen nostaa vielä erikseen hattua Tammer-Golfin suuntaan, sillä ilman naisammattilaisille suunnattua palkintopottia kilpailun osallistujalista ei olisi läheskään näin nimekäs, mitä se nyt on.

”Upeaa, että Markus Junni sai naisille potin kasaan, kiitos siitä!” Komulainen kiittelee Tammer-Golfin toiminnanjohtajaa.

Kategoriassa Uutiset