Nordcenterissä saatiin norjalaisvoittaja ja suomalaisonnistuja

Norjan Jarand Ekeland Arnøylla oli kädet täynnä pystejä The Nordcenter Fream Extremen jälkeen. Kuva: Juha Hakulinen

Hankalien keliolosuhteiden uhriksi joutunut Nordic League -kilpailu, The Nordcenter Fream Extreme saatiin päätökseen perjantaina. Kilpailun voittoa juhli Norjan Jarand Ekeland Arnøy 36 reiän yhteistuloksella kymmenen alle parin. Suomalaisista parhaiten onnistui amatööri Elmo Gerkman (-5), joka ylsi komeasti jaetulle viidennelle sijalle.

Torstaina 16 reikää pelannut Arnøy joutui pelaamaan perjantaiaamuna kaksi reikää, Fream-kentän 8. ja 9. reiät. Hän teki molemmille parit, joten hän jäi tuloksessa -10 odottelemaan, saavatko takana tulevat hänet kiinni.

”Oli mielenkiintoista pelata vain kaksi reikää, kun on täysin tietämätön, miten kaverit tulevat pelaamaan, kun he vasta kohta starttaavat kierrokselleen. Mutta yritin tehdä birdiejä, mutta niitä ei tullut”, Arnøy jutteli aamulla kahdeksan jälkeen, kun hän oli lopettanut kierroksensa.

Kierroksen edetessä muutamat pelaajat tekivät kovaa nousua, ja heistä lähimmäksi Arnøyta pääsi Ruotsin Adam Andersson. Hän olisi tarvinnut viimeiselle reiälle birdien, jotta olisi päässyt Arnøyn kanssa tasoihin, mutta kolmen putin bogi tiputti ruotsalaisen tulokseen -8. Se riitti kuitenkin kakkostilaan.

Palkintojenjaossa oli helpottunut Arnøy, joka oli koko päivän odotellut Nordcenterin klubitalolla kisan päättymistä.

”En voinut tehdä mitään tilanteelle, joten oli vain odotettava. Pari kaveria teki hyvää nousua, mutta onneksi säilytin lopulta ykköspaikan”, sanoi tämän kauden toisen voittonsa Nordic Leaguessa ottanut Arnøy.

Elmo Gerkmanin suoritus Nordcenterin haastavalla Fream-kentällä oli varsin vakuuttava. Kuva: Juha Hakulinen

Iloisimmasta suomalaisesityksestä Nordcenterissä vastasi Nurmijärven Golfklubia edustava Elmo Gerkman. Kierrostulokset 70–69 pelannut Gerkman oli todella tyytyväinen viitostilaansa.

”Päällimmäisenä fiiliksenä on huojennus. On ollut vaikea vuosi, eikä pelkästään golfin takia. Oli mukava saada tällainen onnistuminen tähän. Tämä merkitsee todella paljon”, Gerkman sanoi ja viittasi isänsä äkilliseen poismenoon aiemmin kesällä.

Pelillistä antia pohdittaessa Gerkman nosti esiin yhden selkeän asian.

”Putti on ollut se, mikä tökkinyt koko kauden. Nyt kun se on kunnossa, ja lyönti on hyvä, niin kyllä sieltä silloin hyvä tulos tulee. Nyt tuli kolmea eagleakin kahteen kierrokseen. Se on aika hyvä suoritus”, hän nauroi.

Gerkmanin oli ainoa suomalainen kärkikymmenikössä, mutta top-20:een mahtuivat Eetu Isometsä, Niclas Hellberg, Juuso Kahlos, Rasmus Karlsson ja Antti Ahokas. He jakoivat 18:tta sijaa tuloksessa -1.

Nordic Leaguen visiitti Suomeen oli tämän kauden osalta kahden kilpailun mittainen. Ensi viikolla kiertueella kilpaillaan jälleen Ruotsissa.

Tulokset

Kategoriassa Uutiset