Nykäselle ensimmäinen ammattilaisvoitto

title_106111

Ensimmäisenä kisapäivänä parhaiten hereillä oli Aura Golfia edustava Elina Saksa, joka pelasi erinomaisessa kunnossa olevan kentän hienosti pariin. Kaukana ei ollut kymmenen kärki Elinasta, yhdeksän kärkipelaajaa mahtuivat kaikki kolmen lyönnin sisään. Ella Salminen lähti toiseen päivään kakkospaikalta, vain lyönnin Elinaa jäljessä.

Sunnuntain kilpailukierros aloitettiin upeassa aurinkoisessa kevätsäässä, ainoa ero lauantaihin oli täysin suuntaa vaihtanut tuuli, joka varmasti aiheutti pientä päänvaivaa mailavalinnoissa. Terävimmin sunnuntaina aloitti ammatikseen pelaava, Espoon Golfseuraa edustava Annika Nykänen, joka pelasi ulos -1. Lauantaina ainoasta par-tuloksesta vastannut Elina Saksa teki etuysille muutaman bogin ja joutui luovuttamaan ykköspaikkansa Annikalle yhden lyönnin erolla.

Kilpailun voittoon taituroi Annika Nykänen tuloksella 143 (73+70) kolmen lyönnin erolla toiseksi tulleeseen Sarfvikin Hannele Mikkolaan, joka voitti samalla junioreiden sarjan. Kolmanneksi sijoittui Elina Saksa. Senioreiden parhaana palkittiin Anna-Maria Lehtonen Pickala Golfista ja mideistä parhaiten pelasi Suur-Helsingin Golfin Gitta Kauppi.

Naisten ammattilaisten sarjan 1000 € palkintorahan kuitannut ja kokonaiskisan voittanut Annika Nykäsen mukaan tämän kisan voittoa tulee erityisesti kiittäminen valmentajia. ”Mietimme mitä tehdä tuloskortissa oleville bogeille ja tänään ratkaisu oli helppo: jätin ne kokonaan pois. Samalla pelasin ensimmäisen bogey-free kierrokseni. Upeat olosuhteet ja tämän kauden liukkaimmat ja parhaimmat viheriöt, ehdottomasti.” Annika tunnelmoi kierroksen jälkeen voittopuheessaan.

Hill Side Golfin kenttämestari Tommi Turunen tiimeineen oli saanut kentän todella hienoon kuntoon ja varsinkin viheriöitä ylistettiin koko viikonlopun ajan. Tämä tietää hyvää niin kesäkuussa pelattavaan seurajoukkueiden SM-kisaan kuin elokuun lopussa jo neljättä kertaa järjestettävään LET Access Series -osakilpailuun.

Lähde: Tiedote