Peter Puhakka hyvän puttipelin avulla Lakiston kisan johdossa – Backman naisten kärki

Peter Puhakka sai hyvän alun kilpailulleen. Arkistokuva Juha Hakulinen.

Golf Talman Peter Puhakka vastasi päivän parhaasta kierrostuloksesta Audi Finnish PGA Golf Tourin Lakiston osakilpailun avauspäivänä. Puhakka kiersi kentän 67 (-4) lyönnillä, ja hänellä on yhden lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin pelaajiin. Naisten sarjassa toiseen päivään lähdetään Anna Backmanin (-2) johtaessa kilpailua.

Ykköstiiltä kierroksensa aloittaneella Puhakalla oli todella hyvä startti ja lopetus kierrokselleen, sillä hän pelasi sekä ensimmäiset viisi reikää, että viimeiset neljä reikää kolme alle parin. Kierroksen tahmein vaihe osui väylille 10 ja 11, joihin hän teki bogit.

Puhakan pelin kulmakivi oli loistavasti onnistunut puttipeli.

”Kun osun hyvin greeneihin, niin silloin on mahdollisuus pelata hyvin. Ja hyville greeneillä oli kiva vetää. Tämä oli kaiken kaikkiaan kiva päivä, ja yllättävän kova tuuli teki pelistä haastavaa”, Puhakka kommentoi kierrostaan.

Ossi Mikkola, Casper Simberg, Kasper Honkanen, Tuomas Nukari ja Jonatan Jolkkonen (-3) miehittävät kilpailun kakkostilaa.

Anna Backmanin peli-ilme oli kohdallaan perjantaina. Arkistokuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailun kärkipaikalla on kesän ensimmäistä kilpailuaan Suomessa pelaava Anna Backman. Miamin yliopistossa opiskeleva Backman pelasi neljän birdien ja kahden bogin värittämän kierroksen.

Backman oli pääpiirteissään tyytyväinen kierrokseensa, vaikka mitään isoja urotekoja perjantain kierros ei pitänytkään sisällään.

”Tämä oli tällainen ok-kierros. Ei mitään ihmeellistä. Minulla on ollut hyvä fiilis draiveissa, mutta tänään oli vähän hakemista niiden kanssa. Puttipeli oli myös vaihtelevaa, alkuun puttasin hyvin, mutta sen jälkeen ei enää uponnutkaan niin hyvin”, Kanavagolf Vääksyä edustava Backman sanoi.

Backman nautti pelaamisesta Suomessa, vaikka golf on golfia missä ikinä sitä pelaakin.

”Suomessa on kiva tulla kisapaikalle, täällä on hyvä fiilis. Täällä näkee myös kavereita, sekin on kivaa. Jenkeissä fiilis on vähän erilainen, kun siellä mennään enemmän joukkueena ja se on muutenkin vähän totisempaa”, Backman jatkoi.

Naisten kilpailun toisella sijalla on kotikentällään pelaava Tia Teiniketo (-1). Kolmatta sijaa jakavat Camilla Järvelä, Daniella Barrett ja Emilia Väistö (+2).

Kilpailu jatkuu lauantaina.

Kategoriassa Uutiset