Peuramaan osakilpailu siirtyy elokuulle

Viime vuoden Peuramaan kilpailu päättyi näihin tunnelmiin. Tämän vuoden kilpailun voittoratkaisua jännitetään kesäkuun sijaan vasta elokuussa. Kuva Juha Hakulinen.

Kesäkuun 6.-8. päivänä pelattavaksi tarkoitettu Peuramaan Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu siirtyy elokuulle. Kilpailun uusi ajankohta on 23.-25.8. Tuolloin kilpailussa pelataan sekä miesten että naisten sarjoissa.

Syy kilpailun siirrolle on Peuramaan kentän kunnossa, sillä Peuramaa Golf katsoi, että vaikean kevään jälkeen kenttää ei erinäisistä toimenpiteistä ja yrityksistä huolimatta saada FT-kisan arvoiseen kuntoon 6.6. alkavaan kilpailuun.

Audi Finnish PGA Golf Tour on luonnollisesti pahoillaan pelaajien, yhteistyökumppanien ja Peuramaan osakkaiden puolesta, että olosuhteet olivat niin poikkeukselliset, että kisa joudutaan siirtämään kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Peuramaa Golfin toimitusjohtaja Juha Ruponen sanoo, että alkukaudesta kenttä näytti hyvältä, vaikka kentällä oli jonkinlaisia talvituhoja. Sen jälkeen kentällä tehtiin normaalit kevättoimenpiteet, mutta kevään kylmän jakson jälkeen kasvu ei lähtenytkään käyntiin, niin kuin sen olisi pitänyt lähteä.

”Emme tiedä, miksi kasvu ei lähtenyt käyntiin. Samaa ongelmaa on sekä greeneillä että väylillä. Osa selittyy talvituhoilla, mutta nyt meidän pitää tutkia tarkasti, miksi ruoho ei ole lähtenyt kasvamaan”, Ruponen kertoo.

Päätös kilpailun siirrosta tehtiin puhtaasti pelaajia ajatellen.

”Tällä siirrolla ajattelemme nimenomaan pelaajia, että he pääsevät pelaamaan mahdollisimman hyväkuntoisella kentällä. Mutta fakta on se, että kenttä ei olisi ollut kilpailun vaatimassa kunnossa kesäkuun ensimmäisellä viikolla”, Ruponen sanoo suoraan.

Audi Finnish PGA Golf Tour ja Peuramaa Golf pahoittelevat pelaajille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa kilpailun siirtämisestä.

 

Kategoriassa Uutiset