Reikäpelin SM-kisat käyntiin keskiviikkona

Atte Länsiluoto pääsee pelaamaan SM-mitaleista kotikentälleen. Kuva Juha Hakulinen.

Reikäpelin SM-kilpailut pelataan tällä viikolla Lahden Golfissa. Audi Finnish PGA Golf Touriin kuuluvassa kilpailussa on mukana 64 miestä ja 16 naista. Miehet aloittavat urakkansa keskiviikkona, ja naisten kilpailu käynnistyy torstaina.

Kilpailut pelataan Lahden Golfin Mestari-kentällä, joka on Atte Länsiluodon kotikenttä. Länsiluoto voitti aiemmin tällä kaudella pelatun Hirsalan osakilpailun, ja reikäpeleissäkin häneltä voidaan odottaa menestystä.

”Hyvillä mielillä lähden kilpailuun, kun tässä on ollut pientä taukoa Nokian kilpailun jälkeen. Ja kun pääsee vielä kotikentälle pelaamaan, niin mikä sen parempi”, Länsiluoto sanoo.

Mestari-kentän etu- ja takaysit eroavat aika paljon toisistaan, Länsiluoto tietää.

”Etysillä on tilaa, mutta takaysillä tilaa ei juuri ole. Takaysillä on useampia vaikeita väyliä, ja etenkin väylästä 11 eteenpäin väylät muuttuvat kapeammiksi.”

Reikäpeli on tiukka pelimuoto, sillä mies miestä vastaan pelattavissa otteluissa oma kilpailu voi päättyä jo ensimmäisellä kierroksella, vaikka pelaisi kuinka hyvää golfia. Länsiluoto on samaa mieltä.

”Tämä on todella raaka pelimuoto. Mutta uskon, että minulla on pieni kotikenttäetu varsinkin takaysin väylillä. Tiedän, mitä mailoja siellä pitää lyödä, vaikka keli muuttuisi hieman tuulisemmaksi”, Länsiluoto sanoo luottavaisena.

Länsiluoto kohtaa keskiviikon avauskierroksella Puula Golfin Akseli Alisalon. He ovat kilpailun ensimmäisessä lähdössä kello 8.00.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailuja.

Kategoriassa Uutiset