Reikäpelin SM-kisojen välieräparit selvillä – Sami Välimäki myös mukana

Sami Välimäki jatkaa pelejään reikäpelikisojen mitalipeleissä. Kuva: Juha Hakulinen

Enää neljä parasta pelaajaa kussakin sarjassa on jäljellä reikäpelin SM-kisoissa. Torstaina pelattavissa välierissä kohtaavat miesten sarjassa Sami Välimäki ja Otto Grönroos sekä Lauri Rosendahl ja Eetu Isometsä.

Naisissa finaalipaikkaa tavoittelevat June Weckman ja Adeliina Virtanen sekä Elina Saksa ja Oona Kuronen. Paragolfareissa välieräparit ovat Waltteri WarisSimo Kosunen ja Juho VaaraSami Kankkunen.

Toisenakin kilpailupäivänä ison yleisöjoukon edessä pelannut Sami Välimäki joutui tekemään täyden päivätyön aamun ottelussa Joachim Altosta vastaan. Ottelu päättyi lopulta viimeisellä reiällä Välimäen hyväksi lukemin 1&0.

”Eka rundi oli vähän haastava. Siinä en pelannut ihan parasta peliä, mutta sain muutaman tärkeän birdien tuohon loppuun ja taisteltua jatkoon”, Välimäki kertasi tiukkaa ottelua.

Iltapäivällä sen sijaan meno oli totutun hurjaa. Elias Haukka sai tunnustaa Välimäen paremmaksi lukemin 4&3.

”Toinen peli oli hyvää, mutta ehkä vähän kunto loppui ja tuli muutama helppo bogi. Onneksi saatiin kuitenkin lopetettua se”, ottelua alusta asti hallinnut Välimäki sanoi.

Waltteri Wariksen koko kauden avauskierros vei hänet suoraan paragolfsarjan välieriin. Puolivälierässä kaatuiOskari Rantanen. Wariksen voittolukemat olivat 2&0.

”Lähdettiin vähän takki auki kierrokselle, mutta ihan ok se lopulta päättyi. Huomisen taktiikka on varma ja varovainen peli, mutta jos riskejä pitää ottaa, niitä ollaan valmiina ottamaan.”

Naisten sarjassa Adeliina Virtanen oli todella räväkällä pelipäällä koko keskiviikon. Hänen molemmat ottelunsa päättyivät ylivoimaisiin 6&5-voittoihin. Todella pitkälle palloa mättävän Virtasen vastustajat olivat häntä usein kymmeniä metrejä perässä avausten jälkeen.

”Kenttä pelaa itse asiassa todella lyhyenä. Pystyn lyömään ykkös- ja vitosväylän griinille asti, eikä muutenkaan tule hirveän pitkiä lähestymisiä. Nyt kun wedget lähtevät aika kivasti, niin pääsee käyttämään sen pitkälyöntisyyden hyväksi”, myönsi Virtanen.

Viimeinen kisapäivä käynnistyy kello 8.00, jolloin starttaavat välierät. Mitaliottelut ovat vuorossa puolen päivän jälkeen.

Kategoriassa Uutiset