Reikäpelin Suomen mestaruuksista pelataan Laukaan Peurunkagolfissa

Viime vuonna lyöntipelin Suomen mestaruuden voittanut Rasmus Karlsson on yksi reikäpelikisojen isoimmista ennakkosuosikeista. Kuva Juha Hakulinen.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kalenteriin kuuluvat reikäpelin SM-kilpailut käynnistyvät Laukaan Peurunkagolfin kentällä tiistaina. Mukana on 64 miestä ja 18 naista. Luvassa on hikinen urakka, sillä miesten sarjassa pelataan joka päivä kaksi ottelua, joten torstain mitalipeleihin selviytyvät pelaajat urakoivat kolmen päivän aikana yhteensä kuusi matsia. Naisten mestaruuteen tarvitaan neljä tai viisi otteluvoittoa.

Esimakua reikäpelin erityislaatuisuudesta saatiin viikonvaihteessa Skotlannissa pelatussa The Amateur Championshipin finaalissa. 36 reiän finaalissa Laird Shepherd oli pahimmillaan kahdeksan reiän tappioasemassa, mutta venyi siitä huolimatta voittoon. Samanlaista draamaa toivotaan nähtäväksi myös Keski-Suomen maisemissa.

Peurunkagolf on Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailunjohtajan Arto Teittisen kotikenttä, ja häneltä tuleekin selkeä arvio tulevasta kilpailusta.

”Kenttä soveltuu mielestäni hyvin reikäpelikentäksi. Täällä on paljon vettä, ja niiden takia muutamia haastavia paikkoja sekä etu- että takaysillä, missä voi pallonsa uittaa vedessä. 16. reiän saariviheriö on tietysti se meidän signature-reikä. Takatiiltä väylä on 140 metriä pitkä, ja tuulisella kelillä kapealle viheriölle osuminen on aika haastavaa”, Teittinen kertoo.

”Ja jos sinne asti pelit jatkuvat, siellä tulee olemaan varmasti katsojiakin”, Teittinen sanoo ja vinkkaa, että yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikanpäälle.

Peurunkagolfissa on mukana sekä kokeneita pelimiehiä, että tuoreempia kasvoja. Teittinen odottaa kuitenkin näkevänsä tiukan ja tasaisen taiston SM-mitaleista.

”Osa amatöörikärjestä on mukana henkilökohtaisissa EM-kisoissa ja Challenge Tour -pelaajillakin omat kisansa. Mutta täällä on paikalla esimerkiksi kokenut ammattilainen Ossi Mikkola ja viime vuoden lyöntipelin Suomen mestari Rasmus Karlsson.”

Ensimmäisellä kierroksella arpa heitti Mikkolan vastustajaksi kotikentällään pelaavan Jani Linnan. Karlsson saa puolestaan vastaansa Antti Valjakan.

Kategoriassa Uutiset