Simberg huipputasaisen kilpailun kärkipaikalla – Rissanen kiihdytti naisten ykköseksi

Casper Simberg on pienellä marginaalilla kilpailun kärjessä. Kuva Juha Hakulinen.

Lakiston Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailun kärkipaikalla riitti kuhinaa lauantain kierroksella. Päivän päätteeksi ykköspaikalta löytyi Casper Simbergin (-2) nimi, joka pelasi kierroksensa jo aamupäivällä. Naisten kilpailussa Aada Rissanen loikkasi kärkeen yhteistuloksella par.

St. Laurence Golfia edustava Simberg pelasi lauantaina yhden yli parin, ja hän olikin yllättynyt, että oma nimi löytyi päivän päätteeksi tuloslistan kärjestä.

”Pelasin kohtuullista peliä. Pyörivä ja puuskittainen tuuli teki pelistä vaikeaa”, Simberg sanoi.

Simbergin vanavedessä on peräti yhdeksän pelaajaa tuloksessa -1, joten voittopuheita ei kukaan pysty vielä alkaa miettimään.

”Täällä kentällä tulee helposti bogeja. Lipunpaikat ja tuuli vaikuttavat myös huomiseen peliin. Mutta paremmin pitää pelata kuin tänään, kuutosella alkava tulos pitää tulla, että on mahdollisuus voittoon”, Simberg ennakoi.

Yleisen sarjan cut-raja oli +7.

Kilpailussa nähtiin myös hole in one, kun Koski-Golfin Leevi Hellberg löi pallonsa yhdellä lyönnillä reikään Lakiston 11. reiällä. Väylä pelattiin lauantaina 195-metrisenä. Hellberg käytti uransa ensimmäisessä hole in onessa rautavitosta.

Aada Rissanen nosti itsensä kilpailun kärkipaikalle. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten sarjassa Aura Golfin Aada Rissanen vastasi lauantain parhaasta kierroksesta. Tulos 67 siivitti nuoren turkulaisen kilpailun kärkipaikalle lyönnin erolla toisella sijalla jatkavaan Tia Teiniketoon (+1). Emilia Torvinen nousi jakamaan kolmatta sijaa yhdessä Daniella Barrettin (+3) kanssa.

Rissanen oli hyvällä tuulella kierroksensa jälkeen, ja syytä olikin.

”Kierrokseen mahtui kaikenlaista, muun muassa yksi eagle ja paljon birdiejä. Löin siinä seiskalla avauksen metriin ja laitoin putin sisään”, Rissanen kertasi eaglensa syntyä.

Rissasen naama kääntyi isoon nauruun, kun häneltä kysyttiin, oliko kahden ensimmäisen päivän peleissä jotain yhteistä?

”Nämä olivat niin erilaiset päivät kuin vain mahdollista. Tänään puttasin paljon paremmin, se oli ehkä se suurin ero”, Rissanen sanoi.

Naisten kilpailun cut-raja oli +16.

Kategoriassa Uutiset