Suomessa pelataan kesän aikana kaksi Nordic Liigan osakilpailua

Pohjoismaisen golfkiertueen, Nordic Liigan osakilpailuja pelataan tulevan kesän aikana Suomessa kaksin kappalein. Ensimmäinen Nordic Liigan osakilpailu, Finnish Tour Championship järjestetään 22.–24.7. Keimola Golfissa. Toinen kilpailu, Timberwise Finnish Open pelataan Alastaro Golfissa syyskuun alkupuolella (2.–4.9.).

Suomalaispelaajien osalta kilpailuihin osallistuminen on aiempaa helpompaa, sillä kiertueella ei ole enää jäsenmaksuvelvoitetta. Kilpailuihin otetaan mukaan 156 pelaajaa, jotka valitaan osin Nordic Liigan kategorioiden ja osin Audi Finnish PGA Golf Tourin kategorioiden mukaan.

Suomen PGA:lle Nordic Liiga -kisojen saaminen Suomeen on tärkeä asia, ja sen takia PGA:n hallitus päätti tarttua toimeen kilpailujen rahoituksen järjestämiseksi.

”Nordic Liigan sääntöjen muututtua PGA:n hallitus katsoi, että on tärkeä saada yksi NL-lisäkisa heti vuoden 2021 kalenteriin. Tämän takia PGA lähti osaltaan myös taloudellisesti mukaan varmistamaan kisan järjestymisen”, Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso sanoo.

Palkintopotit ovat kummassakin kilpailussa varsin hyvät, sillä Finnish Tour Championshipissa pelataan 40 000 euron palkintorahoista, ja Timberwise Finnish Openissa potissa on 50 000 euroa. Kummatkin kilpailut kuuluvat myös Audi Finnish PGA Golf Tourin rankingiin. Niistä jaetaan sijoituspisteet FT -pelaajille. NL -kisojen ilmoittautuminen löytyy Nordic Leaguen kotisivuilta (linkki alla):

Kategoriassa Uutiset