Suur-Helsingin Golfilla vahva edustus kotikilpailussaan

Jarkko Raski nauttii edelleen kilpagolfista. Kuva Juha Hakulinen.

Perjantaina käynnistyvä kauden neljäs Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu pelataan huippukuntoisella Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä. Kilpailussa on mukana täysi 156 pelaajan ryhmä, ja ammattilaiset pelaavat 10 000 euron palkintopotista.

Kilpailua isännöivä Suur-Helsingin Golf on perinteikäs kilpagolfseura, ja kilpailussa onkin mukana peräti 12 SHG:n pelaajaa, mukaan lukien toimitusjohtaja Jarkko Raski. Hänelle kilpagolf on edelleen lähellä sydäntä, vaikka työnkuva on nykyään toimiston puolella.

”Omat odotukset ovat varsin maltilliset. Kyllä minä edelleen osun palloon, välillä ihan hyvinkin. Mutta meidän kenttä on niin mielettömän hienossa kunnossa, että senkin takia on kiva lähteä pelaamaan kilpagolfia”, Raski kertoo.

Audi Finnish PGA Golf Tourilla otettiin tänä vuonna käyttöön joukkuekilpailu, jota pelataan henkilökohtaisen kilpailun rinnalla. Suur-Helsingin Golfissa joukkueajattelu on olennainen osa seuran edustuspelaajien arkea.

”Meillä pääsee joukkueeseen kaksi edellisen kilpailun parasta pelaajaa, ja kahdesta muusta paikasta järjestetään karsinnat. Salmisen veljekset, Tuomas ja Mikael, saivat paikan joukkueeseen Paltamon kisan perusteella, mutta kaksi muuta paikkaa ratkaistiin maanantaina karsintakisassa. Satuin voittamaan sen karsinnan, joten pääsin mukaan joukkueeseen. Ja yritän totta kai auttaa joukkuetta parhaani mukaan”, Raski lupaa.

Raski odottaa näkevänsä viikonvaihteessa huippugolfia, eikä Lakiston kenttä varmasti päästä pelaajia helpolla.

”Toivotaan, ettei tule enempää vettä, että pinnat pysyisivät huippukunnossa. Mutta kenttä tulee haastamaan pelaajia, varsinkin viheriöiden osalta. Katsotaan, kuka pystyy pelaamaan strategisesti parhaiten.”

Kotiseuran pelaajien ohella kilpailussa on jälleen paikalla monia Suomen kärkipään pelaajia, kuten aiemmissakin tämän kauden Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailuissa.

Kilpailu käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikan päälle.

Kategoriassa Uutiset