Tasainen kärki PGA:n mestaruuskilpailuissa

Henri Satama ja Vuosaaren tiukat raffit. Kuva Juha Hakulinen.

Suomen PGA:n mestaruuskilpailuiden, Audi PGA Finland Championshipin, ensimmäinen kierros oli kärjen osalta todella tasaista tekemistä. Peter Erofejeff, Tuomas Salminen ja Henri Satama pelasivat tuloksen 68 (-4), ja heidän perässään Peter Puhakka, Ossi Mikkola, Albert Eckhardt ja Henri Salonen kiersivät Vuosaari Golfin kentän 67 (-3) lyönnillä.

Koko kärkikolmikko nosti kierroksen jälkeen esille Vuosaaren kentän pitkät ja tiheät raffit, joista on syytä pysyä pois, jos mielii pelata hyvän kierrostuloksen.

”Tuo heinä on todella brutaalia. Onneksi tänään ei ollut tuulta ollenkaan, niin se helpotti tekemistä”, Erofejeff tiivisti kärjessä olevien pelaajien tunnelmat.

Erofejeff pelasi bogittoman kierroksen, eikä Satamallakaan ollut kuin kaksi bogia kortissaan, mutta Salmisella oli selkeästi eniten ohjelmaa kierroksellaan.

”Tein tuplat ykköselle ja 17:nnelle. Niiden tuplien välissä oli ihan hyvää tekemistä, mutta kyllä tänään riitti tapahtumia”, reiät 4-13 peräti kahdeksan alle parin pelannut Salminen naureskeli.

Satama lähti keskiviikon kierrokselleen tiukalla pelisuunnitelmalla, ja siinä hän myös pysyi koko kierroksen ajan.

”Meillä oli caddien kanssa selvä teema, että pitää maalata lyönnit vähän aiempaa tarkemmin. Siitä pidettiin kiinni. Täällä nuo maisemat ovat aika laajoja, ja helposti jää vähän vajaaksi lyönnit”, Satama kertoi.

Henri Salonen tuuletti uponneen birdieputin jälkeen. Kuva Juha Hakulinen.

Kilpailussa on mukana myös opettavia ammattilaisia, ja parhaiten heistä avauspäivänä esiintyi Löfkulla Golfissa opettava Henri Salonen (-3). Salonen oli vaatimattomalla tuulella kierroksensa jälkeen.

”Tänään sattui pöljä päivä. Ei tässä ole ehditty paljon treenailemaan. Kävin yhden kilpailun Sarfvikissa pelaamassa, ja ehkä tämä tämän päivän tulos oli rutiinilla puristamisen tulos”, Salonen sanoi.

Nuorempana kilpaviheriöillä kovaa tulosta tehnyt Salonen nauttii Vuosaaren links-tunnelmasta.

”Olen aina tykännyt links-golfista. Se on erilainen haaste pelillisesti, kun palloa pitää pomputella. En ole sellainen tikkataulumies”, Salonen muotoili.

Kilpailu jatkuu torstaina.

Kategoriassa Uutiset