Teemu Putkonen loikkasi kärkeen Hirsalassa – Barrett jatkaa naisten kisan dominointia

Teemu Putkonen on pelannut kaksi ensimmäistä päivää hienoa golfia. Kuva Juha Hakulinen.

Aasian-kiertueella ammatikseen pelaava Teemu Putkonen (-7) oli päivän nimi Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa Hirsala Golfissa. 68 lyönnin huippukierroksen pelannut Putkonen nousi kilpailun johtopaikalle lyönnin erolla Niclas Hellbergiin.

Naisamatöörien sarjassa jatketaan Daniella Barrettin (-5) komennossa. Barrett on pelannut molemmat kierroksensa alle parin (69–72), ja hän johtaa kilpailua kuudella lyönnillä. Perjantain parasta peliä esitti Erika Danielsson (+1), joka nousi 69 lyönnin kierroksellaan kilpailun toiseksi.

PGA-opettajien seniorisarja käynnisti myös omat pelinsä perjantaina. Parhaan startin kisaan sai Mikko Korkalainen, joka kiersi kentän 81 lyönnillä.

Kymppireiältä kierroksen käynnistäneen Putkosen päivä sai tulisen startin, kun hän onnistui tekemään birdiet kolmelle ensimmäiselle reiälle. Hyvä alku kantoi läpi koko kierroksen.

”Loistava fiilis, tänään oli erittäin hyvää peliä koko päivä. Tietysti kun teet kolme birkkua alkuun, niin sillä saa päivän hyvin käyntiin”, Putkonen kertasi peliään.

Putkosen hyvän pelin siemenet kylvettiin jo viime viikolla pelatussa Kivitippu Pro-Amissa, jossa Putkonen kertoi hoksanneensa pari tärkeää asiaa henkiseltä puolelta.

”Nyt saan itsestäni enemmän irti, enkä ole ollut itseni tiellä tuolla kentällä.”

Putkoselta tuli myös asiaankuuluvat kehut Hirsalan kentästä.

”Tämä on ehdottomasti Suomen eliittikenttiä. Olen putannut hyvin noilla loistavilla greeneillä”, kärkimies kehui.

Yleisen sarjan kärkitaistelu näyttää olevan neljän pelaajan kauppa. Putkosen ja Hellbergin takana olevista pelaajista Janne Kaske ja Matias Honkala ovat tuloksessa -4, mutta muilla on kärkeen matkaa vähintään viisi lyöntiä.

Yleisen sarjan cut-raja oli +10.

Daniella Barrett on löytänyt peliinsä hyvän vaihteen. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailua johtava Barrett kertoi pelanneensa perjantaina samanlaista peliä kuin avauskierroksellakin, mutta viheriöllä hän ei ollut aivan avauspäivän kaltaisessa vireessä.

”En saanut tänään niin hyvin birkkuja sisään kuin eilen. Mutta sain edelleen hyödynnettyä hyvin par femmat, se oli hyvä juttu”, Barrett kertoi.

Pienen pohdinnan jälkeen Barrett löysi hyvin sujuneesta pelistään myös pientä parannettavaa päätöspäivälle.

”Pitää olla hieman tarkempi mailavalintojen kanssa. Tänään tuli pari tyhmää mailavalintaa, joista tuli bogit”, Barrett harmitteli.

Kategoriassa Uutiset