Toffe Jusslin ja Ellinoora Moisio reikäpelin Suomen mestareiksi

Toffe Jusslin saavutti reikäpelin SM-kultaa Lahdessa.

Lahden Golfin kiitosta keränneellä Mestari-kentällä pelatut reikäpelin SM-kilpailut päättyivät Toffe Jusslinin ja Ellinoora Moision mestaruuksiin. Miamissa sijaitsevaa Melreese International Golf Clubia edustava Jusslin kukisti finaalissa Suur-Helsingin Golfin Miikka Mäkisen 2/1, ja naisissa Archipelagia Golf Clubin Moisio voitti Koski-Golfin Krista Junkkarin 1/0.

Pronssimitalit ojennettiin Pickala Golf Clubin Otto Vanhatalolle ja Suur-Helsingin Golfin Tia Teinikedolle.

Reippaiden vesisateiden vuoksi finaaleissa päädyttiin pelaamaan hieman muokattua Mestari-kenttää. Ensin pelattiin reiät 1–8, sen jälkeen 2–8, ja vielä loppuun 2–4.

Jusslinille voitto ei tullut helpolla, sillä hän joutui urakoimaan kolmen päivän aikana kuusi kierrosta. Matkalla finaaliin Jusslin kukisti Otto Tolvasen, Henri Sataman, Juhana Kukkosen, Rasmus Pietilän ja Otto Vanhatalon.

Usean vuoden ajan Miamissa asunut ja pelannut Jusslin ei ollut päässyt pitkään aikaan pitämään voittopuheita, ja hän olikin hieman hämmentynyt palkintojenjaossa.

”Nyt tuntuu tosi hyvältä. Tulokset ovat jääneet vähän tulematta, vaikka olen pelannut hyvin. Mutta tämä oli hyvä kisa, pelasin todella hyvin, tein paljon birdiejä, ja tuntuu, että ansaitsin tämän voiton”, Jusslin kommentoi pitkän urakan päätteeksi.

Jusslin siirtyi viime vuonna Season Golf Academyn valmennustiimiin, ja hän antaakin isot kiitokset valmentajilleen David Silvalle ja Niklas Dahlgrenille, joka oli myös Jusslinin caddienä finaalissa.

”Meillä on todella hyvä meininki akatemiassa, ja ne kaverit ovat tälläkin hetkellä treenaamassa St. Laurencessa. Minun puhelin melkein räjähti äsken, kun tuli niin paljon onnitteluviestejä jätkiltä. Olen saanut valmentajilta todella hyviä ohjeita, mihin suuntaan lyöntiä ja peliä pitäisi kehittää. Se on ollut todella palkitsevaa”, Jusslin sanoi kiitollisena.

Jusslinin seuraava kilpailu on parin viikon päästä Vaasassa, jossa pelataan lyöntipelin Suomen mestaruuksista. Mutta ennen sitä on aika levätä.

Sade ei häirinnyt Ellinoora Moisiota matkalla Suomen mestaruuteen.

Naisten kilpailussa ykkössijaa juhlinut Ellinoora Moisio pelasi neljä edellistä vuotta yliopistogolfia Pohjois-Carolinan yliopistossa. Pari viimeistä vuotta ovat olleet kuitenkin vaikeita Moisiolle, niin pelillisesti kuin henkisestikin.

Mutta paluu tuttuihin ympyröihin Paraisille on kääntänyt Moision pelin parempaan suuntaan, ja hänen katseensa onkin jo käännetty marraskuussa pelattaviin naisten Euroopan kiertueen karsintoihin.

”Tein keväällä päätöksen, että satsaan täysillä golfiin. Lähdimme rakentamaan uudestaan koko pakettia. Henkinen puoli saatiin kuntoon, ja samalla myös peli parani. En odottanut, että peli olisi jo tässä vaiheessa näin hyvässä kunnossa”, voitostaan yllättynyt Moisio tunnusti.

Matkalla mestaruuteen Moisio kaatoi Sonja Pakosen, Iida Rissasen, Katri Bakkerin ja Krista Junkkarin.

Omia peliesityksiään kahden päivän aikana Moisio piti varsin kelvollisina.

”Eilen oli todella hyvää tekemistä molemmissa otteluissa. Varsinkin se ensimmäinen sujui todella hyvin. Tänään oli sitten vähän tahmea aamu, mutta sain käännetty sen viimeisellä viidellä reiällä voitokseni. Ja äsken naurettiin Kristan kanssa, ettei finaali ollut kaunista golfia, kun molemmilla alkoi vähän painaa jaloissa”, lyöntipelin SM-kisoissa seuraavan kerran kilpaileva Moisio tunnusti.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu elokuun 23. päivänä, jolloin käynnistyy Peuramaan osakilpailu.

Kategoriassa Uutiset