Tuohimaa ja Saulo ampaisivat Eezy Openin kärkipaikalle Pirkkalassa – Bakker naisten paalulla

Tyko Tuohimaa oli hyvässä vireessä Eezy Openin avauspäivänä. Kuva: Juha Hakulinen

Tämän kauden rahakkain Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen osakilpailu, Eezy Open lähti käyntiin Tyko Tuohimaan ja Ilari Saulon komennossa. Molemmat kirjasivat avauspäivänä tuloksen -4 (68).

Pirkkalaan oli ennustettu todella hurjaa keliä, mutta sää oli yllättävän hyvä koko päivän ajan. Aamun muutaman reippaamman sadekuuron lisäksi päivään mahtui vain muutama pienempi kuuro.

Ammattilaisena pelaava Saulo ja vielä amatööristatuksella kilpailuja kiertävä Tuohimaa olivat varsin tyytyväisiä omiin esityksiinsä. He ovat lyönnin edellä kolmatta sijaa jakavia pelaajia. Heidän joukossaan on muun muassa Alex Hietala, joka juhli kauden ensimmäisen Finnish Tour-osakilpailun, Telia Samsung Openin voittoa.

Kymppitiiltä kilpailunsa käynnistänyt Tuohimaa sai lentävän lähdön päivään, kun hän sai hyödynnettyä heti ensimmäisen par-viitosen.

”Tein eaglen tuohon kahdelletoista ja pääsin nopeasti alle parin. Löin ihan stedisti palloa koko päivän, eikä ollut mitään ongelmia”, Tuohimaa kertasi peliään.

”Olen pelannut viime aikoina hyvin, mutta on tullut vaan liikaa virheitä. Olen ollut itseni tiellä. Nyt oli hyvä peruspäivä”, Tuohimaa jatkoi analysointiaan.

Ilari Saulon tyylinäyte avauspäivältä. Kuva: Juha Hakulinen

Saulon tuloskortti oli toiseksi viimeiselle väylälle asti puhdas, eikä hän ollut siihen mennessä tehnyt yhtään bogia. 17:nnellä hänen avauksensa kuitenkin painui metsän puolelle, josta oli tuloksena päivän ainoa bogi.

”Oli hyvä päivä. Tosi tasaista tekemistä. Innolla odotan huomista”, Saulo sanoi.

Viime viikonloppuna jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut puolustaja Sami Vatanen oli kisassa mukana, kuten myös Columbus Blue Jacketsin hyökkääjätähti Patrik Laine. Vatanen pelasi tuloksen 83, Laineelle kertyi lyöntejä 95.

”Pelasi kyllä hyvin. Eilen avasin bägin ensimmäistä kertaa tänä kesänä, ja siihen nähden meni tosi hyvin”, Vatanen luonnehti kierrostaan.

Katri Bakker nautiskeli torstain parhaan tuloksen naisten kilpailussa. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten puolella kilpailun terävimmästä aloituksesta vastasi Katri Bakker. Par-tuloksen (72) pelannut Bakker teki kierroksellaan kolmen bogin lisäksi saman verran birdiejä. Kärkinainen oli mielissään omasta esityksestään.

”Oli ihan varmaa pelaamista. Avaukset toimivat hyvin. Täällä tulee hyvin birdiepaikkoja, mikä on kiva”, Espoon Golfseuraa edustava Bakker sanoi.

Yhden lyönnin erolla kilpailua johtava Bakker oli sitä mieltä, että hänellä on vielä varaa kiristää tulosta seuraaville päiville.

”Ainahan jää parannettavaa. Huomenna saa olla lähestymisissä ja lähipelissä vielä vähän parempi”, Bakker jatkoi.

Kotikentällään pelaava Maria Lahdensuo (+1) on naisten kilpailussa toisena. Hän sanoi hyötyneensä tutusta kentästä etenkin kierroksen jälkipuoliskolla, jossa on hieman ahtaampia väyliä. Kolmantena avauspäivän jälkeen on Oona Kuronen (+4).

Kilpailu jatkuu perjantaina.

Kategoriassa Uutiset