Tuomas Nukarille uusintavoitto – Teiniketo ylivoimainen naisissa

Tia Teiniketo ja Tuomas Nukari juhlivat voittoa Lakistossa. Kuva Juha Hakulinen.

Tawast Golfin Tuomas Nukari (68–73–68, -4) nousi upeaan voittoon Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä pelatussa Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toisessa osakilpailussa. Nukarin voitto varmistui vasta uusinnassa, jossa hän kukisti Aleksi Myllymäen ja Casper Simbergin. Naisten kilpailussa kotikentällään pelannut Tia Teiniketo (70–73–71, +1) oli omaa luokkaansa.

Nukari nousi voittotaisteluun sunnuntain 68 lyönnin kierroksellaan. Hän oli maalissa lähes tunnin ennen viimeistä ryhmää, jossa Myllymäki ja Simberg pelasivat. Simbergillä oli voitonavaimet käsissään päätösväylällä, mutta reilu metrinen par-putti lipui niukasti reiän ohi.

Uusintaväylänä pelattiin Lakiston kentän 18. reikää. Ensimmäisellä kerralla Simberg putosi leikistä tehtyään bogin. Myllymäki ja Nukari lähtivät ratkomaan paremmuuttaan toiselle uusintareiälle, jossa Nukari oli lopulta terävämpi tehtyään jälleen birdien.

Hyvä puttipeli siivitti Nukarin voittoon sunnuntaina. Kuva Juha Hakulinen.

Kolme vuotta kilpagolfista sivussa ollut Nukari pelasi vasta toisen kilpailun paluunsa jälkeen, ja voitto maistui senkin takia erityisen makealta entiseltä amatöörimaajoukkueen vakiokasvolta.

”Nautin tästä todella paljon. Ensimmäinen ja viimeinen kierros olivat jo hyvää golfia. Ja uusinnassa onnistuin, sillä se väylä vaatii birdiejä. Ja birkuilla harvemmin uusintaa häviää”, Mika Piltzin valmennuksessa oleva Nukari sanoi.

Nukari jakoi myös kiitosta Selänne & Piltz Golf Academyn pelikavereilleen, jotka ovat kirittäneet häntä harjoitustilanteissa.

”Palasin ryhmäharjoituksiin tuossa keväällä, ja se on ollut kyllä mukavaa. Ja onhan se erilaista harjoitella, kun joku vähän katsoo perään, mitä tekee.”

Huippukuntoisella kentällä pelatun kilpailun voittopotti jaettiin jaetulle toiselle sijalle päätyneiden Myllymäen ja Simbergin kesken, sillä Nukari on vielä amatööri.

Tasaisessa kilpailussa neljännelle sijalle sijoittui Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen (-3). Viidettä sijaa jakoivat Emilia Tukiainen ja Peter Erofejeff (-2).

Teiniketo ei antanut muille mahdollisuuksia kotikentällään. Kuva Juha Hakulinen.

Naisten kilpailussa Tia Teinikedon tasaisen varmat peliesitykset veivät hänet lopulta kuuden lyönnin voittoon. Toista sijaa jakoivat Emilia Torvinen ja Daniella Barrett.

Teiniketo asui ja opiskeli Yhdysvalloissa seitsemän vuoden ajan, ja Lakiston kilpailu oli hänelle ensimmäinen kilpailu Suomessa sitten vuoden 2019. University of Alabama at Birminghamin golfjoukkueessa pelannut Teiniketo sanoikin palkintojenjaossa, että palkintopuhe tulisi häneltä luonnollisemmin englanniksi kuin suomeksi.

”Oli kiva pelata, ja hyvä fiilis säilyi koko kisan ajan. Ja tämä kilpailu oikeastaan näytti minulle, että mitä pelin osa-alueita pitää harjoitella. Rautalyönnit ovat etenkin sellaisia, mitä pitää hioa. Aika paljon jouduin pelastelemaan pareja”, Teiniketo sanoi.

Joukkueiden välisessä kilpailussa parasta peliä esitti Nurmijärven Golfklubin (-2) joukkue, jossa pelasivat Ossi Mikkola, Miki Kuronen ja Henri Satama.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu kahden viikon kuluttua Hills by GoGolf -kentällä.