Tuomas Salminen pääsee testaamaan seurakaverinsa pelivireen

Tuomas Salminen tähyää kohti mitalipelejä torstaina. Kuva Juha Hakulinen.

Tiistaiaamun 64 pelaajasta on jäljellä enää 16, kun reikäpelin SM-kilpailuiden avauspäivä on saatu pelattua. Avauskierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Harjattula Golfin Sakari Mäki, joka tiputti Nokia River Golfin Erik Myllymäen lukemin 2/0. Myös Espoon Golfseuran Tero Simola joutui pakkaamaan laukkunsa, kun St. Laurence Golfin kivikova amatööri Rasmus Karlsson venyi voittoon ensimmäisellä jatkoreiällä.

Toinen kierros koitui puolestaan kotikentällään pelanneiden Atte Länsiluodon ja Mikko Lehtovuoren kohtaloksi. He hävisivät suurinumeroisesti Keimola Golfin Jani Hietaselle ja Pickala Golf Clubin Jesse Waaralinnalle.

Suvereenisti torstain peleihin yltänyt Suur-Helsingin Golfin Tuomas Salminen tiputti ensimmäisellä kierroksella Aulangon Juuso Lindforsin (4/2) ja toisella kierroksella St. Laurence Golfin Mikko Sintosen (6/4). Salminen oli syystäkin tyytyväinen avauspäivän esitykseensä.

”Tänään oli hyvää ja stediä peliä. Sain pidettyä virheet pois, enkä antanut helppoja reikiä vastustajille”, Salminen kertoi.

Salminen oli pelannut kerran aiemmin Lahden Golfin Mestari-kentällä, ja hänellä on selkeä kuva kentästä tulevia päiviä varten.

”Täällä pystyy muutamalla väylällä ottamaan riskejä. Tämä on muutenkin todella hyvä kenttä ja vielä hyvässä kunnossakin.”

Salminen kohtaa torstaina aamulla seurakaverinsa Miikka Mäkisen. Salminen ja Mäkinen tuntevat hyvin toisensa, ja he myös harjoittelevat jonkun verran yhdessä.

”Uskon, että siitä tulee hyvä matsi”, Salminen ennakoi.

Naiset aloittavat myös oman kilpailunsa torstaina. Naisia on kilpailussa mukana 15, ja ykkössijoitettu Tia Teiniketo pääsi suoraan puolivälierävaiheeseen, joka pelataan torstaina iltapäivällä.

Kategoriassa Uutiset