Uusinnassa pisimmän korren vienyt Peter Puhakka saalisti Finnish Tour -uransa ensimmäisen lyöntipelivoiton – Anastasia Hekkoselle makea ykköstila naisissa

Westerback 1897 Openin voittajat Anastasia Hekkonen ja Peter Puhakka hymyilivät kilpaa palkintokellojensa kanssa.

Viimeisen reiän dramatiikka vei kolme pelaajaa uusimaan Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueeseen kuuluvan Westerback 1897 Openin yleisen sarjan voitosta. Lopulta Peter Puhakka kuittasi voiton Aleksi Myllymäen ja Lassi Burmanin nenän edestä.

Lauantaina hurjan 63 lyönnin kierroksen tykittänyt Burman oli kolmikosta ensimmäisenä maalissa tuloksessa -11. Puhakka päätti oman kierroksensa viisimetriseen birdieen, jonka turvin hän nousi jakamaan kärkipaikkaa Burmanin kanssa. Myllymäki oli 12 alle parin viimeisellä tiipaikalla, mutta hän teki päätösväylälle bogin, ja edessä oli kolmen miehen uusinta.

Uusintareikänä pelattu Hills by GoGolfin Mustat-kentän 18. reikä tarjoaa pitkälyöntiselle pelaajalle mahdollisuuden lähteä tavoittelemaan avauslyönnillä griiniä, ja uusinnassa nähtiinkin rohkeita yrityksiä.

Ensimmäisellä uusintareiällä Burman jäi avauksellaan puun taakse, ja teki lopulta bogin. Puhakka sen sijaan taisteli komean parin, vaikka hänen avauksensa jälkeen ei ollut varmaa, jäikö pallo peliin. Seikkailujen jälkeen hän upotti lopulta seitsemänmetrisen putin foregriiniltä. Myllymäki teki varman parin.

Toisen uusintareiän parien jälkeen Myllymäki ja Puhakka kapusivat vielä kertaalleen 18. reiän tiille. Tällä kertaa Puhakka ratkaisi pelin birdiellään.

Peter Puhakan voitto tuli puskista myös miehelle itselleen. Kuva: Juha Hakulinen

Puhakalle Westerback 1897 Openin voitto oli hänen ensimmäinen lyöntipelikilpailunsa voitto Finnish Tourilla. Aiemmin hän on voittanut reikäpelin SM-kultaa, ja silloin reikäpelikisat olivat Finnish Tourin kalenterissa.

Voiton jälkeen Puhakan tunnelmat olivat korkealla.

”Aika huikeata. Olin koko ajan vähän takaa-ajossa. Tuo on sellainen kenttä, että jos ei tee virheitä, birdiejä pitäisi tulla”, kolme kierrosta tuloksin 69–71–65 pelannut Puhakka sanoi.

”Kävi pari hyvää breikkiä tänään. Mutta sitä välillä tarvitaan. Onhan se kiva, että vanhanakin taipuu.”

Puhakka lähti viikonlopun kilpailuun varsin maltillisin odotuksin, sillä alkukauden kilpailut eivät olleet sujuneet kovinkaan hyvin. Voitto sen sijaan tuo uutta potkua tuleviin koitoksiin. Puhakan pelit jatkuvat jo ensi viikolla.

”Tästä tämä rupeama jatkuu. PGA:n mestaruuskilpailut ensi viikolla, ja sitten taisi olla pikku breikki”, Puhakka kertoi.

Kärkikolmikon taustalla neljättä sijaa jakoivat Antti Vahvaselkä ja Teemu Bakker (-9).

Anastasia Hekkosen varma peli toi voiton. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten sarjassa nähtiin Anastasia Hekkosen uran avausvoitto Finnish Tour -tasolla. Todella varmaa peliä lauantaina esittänyt Hekkonen pelasi kilpailussa yhteistuloksen +3. Hekkosen voitto oli varsin selvä, sillä ero toiseksi sijoittuneeseen Camilla Järvelään oli viisi lyöntiä. Kolmas oli Wilma Merenmies (+9).

Kärkipaikalta viimeiselle kierrokselle startannut Hekkonen teki päivän aikana 15 parin lisäksi kaksi birdieä ja yhden bogin.

”Peli sujui aika hyvin. Oli hyvä kisa. Yksi väylä toisena päivänä meni huonosti, mutta muuten pelasin hyvin. Olen iloinen, että voitin tämän”, Helsingin Golfklubia edustava Hekkonen iloitsi.

Tyttöjen maajoukkueeseen valittu Hekkonen on pelannut alkukaudella Suomessa sekä aikuisten että junioreiden kilpailuja. Nyt kilpailujen painopiste siirtyy kuitenkin Suomen rajojen ulkopuolelle.

”Pelaan kansainvälisiä kilpailuja tästä eteenpäin. Saksaan parin viikon päästä, ja sitten on EM:t.”

Finnish Tour jatkuu heinäkuun alkupuolella Peuramaa Golfissa, kun Suomen kärkipään pelaajat mittelevät paremmuudestaan CapMan Wealth Services Openissa.

Kategoriassa Uutiset