Yllätysten päivä reikäpelin SM-kisoissa Laukaassa

Toffe Jusslin kukisti avauspäivänä Marco Sokolowskin ja Juho Kurikan ja eteni 16 joukkoon. Arkistokuva Juha Hakulinen.

Reikäpeli on pelimuotona varsin arvaamaton, ja siitä saatiin todisteita tiistaina Laukaan Peurunkagolfissa käynnistyneissä reikäpelin SM-kilpailuissa. Useampi ennakkoon vahvaksi ajateltu pelaaja joutui lähtemään pettyneenä kotimatkalle ensimmäisen kilpailupäivän aikana.

Miesten sarjassa tiistaiaamun peleissä laulukuoroon joutuivat Lakistossa Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailuvoittoa juhlinut Tuomas Nukari ja samassa kilpailussa Nukarin kanssa voitosta uusinut Casper Simberg. Nukari hävisi Marko Savelalle 4&2, ja Simberg joutui tunnustamaan Jaakko Sattasen (1up) paremmakseen.

Sekä Savela että Sattanen voittivat myös iltapäivän pelinsä, joten molemmat nähdään 16 parhaan joukossa. Ennakkosuosikeista keskiviikolle tiensä selvitti myös Rasmus Karlsson, joka joutui ensimmäisessä ottelussaan tiukoille Antti Valjakkaa vastaan. Ottelu ratkesi vasta ensimmäisellä jatkoreiällä Karlssonin eduksi.

16 parhaan joukkoon tiensä selvitti myös kahdessa edellisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailussa hole-in-onen tehnyt Leevi Hellberg. Hän kohtaa keskiviikkoaamuna pelattavassa ottelussa kahden vuoden takaisen reikäpelin Suomen mestarin Toffe Jusslinin.

Naisten puolella ensimmäisellä kierroksella oli vain kaksi ottelua, mutta iltapäivällä kentällä nähtiin kahdeksan ottelua. Niissä kovinta kyytiä vastustajilleen antoivat Katri Bakker ja Camilla Järvelä. Bakkerin ottelu Liv Lemströmiä vastaan päättyi 8&6, ja Järvelän voittolukemat Arja Vastamäestä kirjattiin 7&5.

Naiset pelaavat keskiviikkoaamuna jo puolivälieriä, joissa peliparit ovat Ada HuhtalaEmilia Väistö, Erika DanielssonOlivia Nurkkala, Nicola FallCamilla Järvelä ja Henni MustonenKatri Bakker.

Kategoriassa Uutiset